< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

2013. június 4. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

sajtóközlemény

Eszmecsere a civil szervezetekkel az Antiszegregációs Kerekasztalon

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere javaslatára, több informális találkozót követően a mai napon megalakult az Antiszegregációs Kerekasztal. Az első ülésen az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselői, illetve a civil szakértők az oktatási integráció és a szegregáció aktuális kérdéseit tekintették át.

Az egyeztetésen a tárca részéről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Langerné Victor Katalin, a tárca helyettes államtitkára vett részt. A civil szakértőket Hofher József jezsuita szerzetes, Mohácsi Erzsébet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány elnöke, illetve a szervezet egyik alapítója, Ujlaky András, és Berki Judit, a bátonyterenyei Tanoda vezetője képviselte. A tanácskozáson civil oldalról részt vett továbbá Antal István, a Jezsuita roma szakkollégium szakmai vezetője, Derdák Tibor, a Dr. Ámbédkar iskola igazgatója, Heindl Péter tanodavezető, Orsós János, a Dzsaj Bhim közösség elnöke, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Orosz Ferenc, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke, dr. Szabóné Kármán Judit romológus, illetve Gloviczki Zoltán közoktatási szakértő. Jelen volt a megbeszélésen Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, és Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa is.

Az Antiszegregációs Kerekasztal célja, hogy a kormányzati és a civil oldal együtt tekintse át az oktatási integráció és a szegregáció aktuális kérdéseit, megvitassa az egyházi és civil, valamint állami és önkormányzati szereplők kompetenciáit, szerepvállalási lehetőségeit, közösen vizsgálja felül a jelenleg érvényes szakmai normákat, illetve szükség esetén javaslatokat tegyen új irányokra.

Az Antiszegregációs Kerekasztal következő ülésére két hét múlva kerül sor.

Budapest, 2013. június 4.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |