< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 250 elítélt segít a gátakon

| Mobile | RSS

250 elítélt segít a gátakon

2013. június 7. | hozzászólás | Közélet

A Duna áradása miatt veszélyeztetett területeken mintegy kétszázötven elítélt segít a védekezésben, börtönőrök felügyelete mellett – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának vezetője pénteken az MTI–vel.
Szalai Tímea elmondta, hogy a dunai védvonalakra négy helyről érkeztek elítéltek: a Váci Fegyház és Börtönből, a Márianosztrai Fegyház és Börtönből, a Tökölről, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetéből, valamint az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből. A bv-dolgozók szolgálatban nem lévő tagjai önkéntesként dolgoznak az ország több pontján.

Más büntetés–végrehajtási intézetek és gazdasági társaságaik is segítenek az árvízi védekezésben érintett településeknek, például gépjárművekkel, matracokkal, pokrócokkal, élelmiszerekkel – tette hozzá.

A Duna partján álló váci fegyház és börtön biztonságával kapcsolatban Szalai Tímea azt mondta, hogy a fogvatartottak körleteit, az elítéltek biztonságát ugyanúgy nem veszélyezteti a Duna, mint a bv-alkalmazottak munkavégzését. A börtön mellett működő gazdasági társaság munkaterületeinek védelméről pedig gondoskodnak – közölte.

forrás:168 óra.hu
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: