< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Két magyar bronzérem az ökölvívó Eb-n

| Mobile | RSS

Két magyar bronzérem az ökölvívó Eb-n

2013. június 8. | hozzászólás | Sport

Két magyar ökölvívó is bronzérmet szerzett tegnap a minszki Európa-bajnokságon: előbb a 75 kilogrammosok között szereplő Harcsa Zoltán sérülés miatt feladta a küzdelmet Bogdan Juritani ellen az elődöntőben.

A kispestiek olimpiai ötödikje az első menet nagy részében jobban bokszolt román riválisánál, ám fél perccel a szakasz vége előtt megsérült a keze. Harcsa a szünetig még kibírta, majd a pihenő után folytatta az összecsapást, ám ezután nem sokkal fájdalmai miatt megállt, az orvosi vizsgálat után pedig a meccs véget ért. A 20 éves Harcsa pályafutása első felnőtt világversenyes érmét szerezte meg.

Később a 60 kilogrammosok között szereplő Varga Miklós a hazai közönség előtt szereplő Vazgen Szafarjanc ellen küzdött az elődöntőben, s bár az összecsapás kiegyenlített volt, Vargának – a pontozóbírák döntései értelmében – a háromból csak egy menetet sikerült megnyernie, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A 25 esztendős debreceni születésű öklöző pályafutása második Eb-bronzérmét szerezte meg, az elsőt még 2008-ban, Liverpoolban nyerte.

forrás:népszava online.ju

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: