< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: No para Nem volt gátszakadás, az csak esővíz – a Bem téren a csatornalé tört fel

| Mobile | RSS

No para Nem volt gátszakadás, az csak esővíz – a Bem téren a csatornalé tört fel

2013. június 8. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Nem történt gátszakadás a Duna budapesti szakaszán, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék állt meg a védműveknél több helyen.

Egy lépcsőház bejáratában álló fiatal az épületbe beömlő csapadékot fényképezi a II. kerületi Margit körúton 2013. június 8-án (MT)

A hatalmas felhőszakadás, és nem egy gátszakadás miatt áll a víz a budai Bem téren és a Margit híd alatti területen szombat délután – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kisdi Máté azt mondta, a hegyről lezúduló “töménytelen mennyiségű” víz okozza a problémát, melyet a – Duna magas vízállása miatt – a csatornarendszer nem tudott elvezetni. Jelezte, a környéken mintegy 30-40 centiméteres víz áll.

Elmondta, a helyszínre vonuló csatorna művek szakemberei a vizet átszivattyúzzák a Dunába. Közölte, a víz miatt jelenleg nem járható a Bem rakpart és a környező utcák.
Feltört a víz a csatornákból a budapesti Bem térnél

Közel egyméteres víz gyűlt össze szombat délután a fővárosi Bem téren, mert a csatornák a vihar miatt nem tudták elvezetni a délutáni záport – tájékoztatta Tarlós István főpolgármester az MTI-t.

A főpolgármester elmondta, hogy Budára délután vihar csapott le, a Duna magas vízállása miatt a csapadékcsatornákon nem tud lefolyni, a víz és a csatornák nyomás alá kerültek. Ennek következtében a Batthyány tér környékén, főleg a Bem térhez közel egyméteres víz állt délután.

Tarlós István tájékoztatása szerint a víz autókat sodort el, és nem tud közlekedni a 4-6-os és a 19-es villamos.

Kiemelte: a Fővárosi Csatornázási Művek „minden létező szivattyúval” emeli át a vizet a Dunába, és körülbelül este fél 7-re “a helyzet oldódni fog”.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 214 megnézve, 1 alkalommal mai nap |