< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtómeghívó: Újabb foglalkoztatási programok indulnak fiataloknak

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó: Újabb foglalkoztatási programok indulnak fiataloknak

2013. június 12. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Újabb foglalkoztatási programok indulnak fiataloknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium ösztöndíjat alapít hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma tanulók számára annak érdekében, hogy mind nagyobb számban fejezhessék be az általános iskolát, és szakiskolában vagy szakközépiskolában tanuljanak tovább. Az NGM továbbá programot indít a helyi önkormányzatok számára, hogy a nyári szünidőben diákmunkásokat alkalmazhassanak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt futó az Útravaló Ösztöndíjprogram is átalakul, melynek elsődleges célja a program zavartalan működésének biztosítása a köznevelési intézmények állami fenntartásba kerülését követően. Egyúttal elindul a program szakmai megvalósításának alaposabb nyomon követése is.

A programok részleteiről sajtótájékoztatót tart Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára, Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere.

Időpont: 2013. június 13. (csütörtök), 15:00 óra

Helyszín: Nemzetgazdasági Minisztérium, Budapest, V., Kálmán Imre u. 2.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Telefon: +36 (1) 795 75 58

Leave a Reply 410 megnézve, 1 alkalommal mai nap |