< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Áder: Felkészületlen az EU katasztrófákra)))) Ader: l’UE Unprepared de prévention des catastrophes

| Mobile | RSS

Áder: Felkészületlen az EU katasztrófákra)))) Ader: l’UE Unprepared de prévention des catastrophes

Áder: Felkészületlen az EU katasztrófákra

Bírálta a magyar köztársasági elnök az Európai Unió katasztrófavédelmi intézményeinek hatékonyságát.

A közép-európai országok államfőinek csütörtöki találkozóján Pozsonyban Áder János emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban több jelentős árvizet is megélt a régió. Szerinte az Európai Uniónak nincs azonnal bevethető eszköze a katasztrófahelyzetek kezelésére.

“Az unió szolidaritási alapja elégtelen, megfelelő eszköz nincs a kezében a katasztrófák kezelésére, kevés a pénz, lassú az eljárás és korlátozott a szolidaritási alapban lévő források felhasználása” – szögezte le Áder János, aki javasolta az EU szolidaritási alapjának átalakítását.

forrás:hír24.hu

Ader: l’UE Unprepared de prévention des catastrophes

Il a critiqué le président de la République de Hongrie efficacité des institutions de gestion des catastrophes de l’Union européenne.

Les chefs d’Etat des pays d’Europe centrale, réunis à Bratislava le jeudi Janos Ader a noté que dans le passé a également connu plusieurs inondations importantes dans la région. Selon lui, l’Union européenne n’a pas d’outil déploiement immédiat pour la gestion des catastrophes.

«Le Fonds de solidarité de l’UE est insuffisant, il n’existe aucun outil approprié dans les mains de la gestion des catastrophes, le manque d’argent, le processus est l’utilisation lente et limitée des ressources du fonds de solidarité» – dit Janos Ader, qui a suggéré à partir de la transformation de solidarité de l’UE.
Source: hír24.hu

Leave a Reply 334 megnézve, 1 alkalommal mai nap |