< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: 8-4 a brazilok ellen Férfi Vízilabda Világliga: elődöntőben a magyarok!

| Mobile | RSS

8-4 a brazilok ellen Férfi Vízilabda Világliga: elődöntőben a magyarok!

2013. június 14. | hozzászólás | Sport

A magyar férfi válogatott 8-4-re legyőzte Brazília legjobbjait a Világliga oroszországi nyolccsapatos szuperdöntőjének pénteki negyeddöntős mérkőzésén, s gond nélkül jutott be a legjobb négy közé, ahol szombaton az amerikaiakkal mérkőzik meg.

A negyeddöntőben: Magyarország-Brazília 8-4 (3-2, 2-1, 1-0, 2-1)

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert találatával indult a cseljabinszki mérkőzés, ám nem sokkal később – mondhatni, általános meglepetésre, mivel az erőviszonyok alapján a két gárda nem tartozik azonos kategóriába – már a brazilok vezettek 2-1-re.

A “tarthatatlan” helyzetnek Hosnyánszky Norbert vetett véget, majd Vámos Márton révén lett 3-2. Ekkor még egyenlíteni tudott a dél-amerikai alakulat, a folytatásban azonban már nem okozott komolyabb fejtörést a rivális. A tudáskülönbséget érvényesítve, ha nem is igazán látványos játékkal, de fokozatosan elhúzott Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége. Varga Dániel, a csapatkapitány után Gór-Nagy Miklós is betalált, így lett a félidőre kétgólos a magyar előny.

A harmadik nyolc percben – több emberelőnyös helyzet elpuskázása, eredménytelen akciók sora után – Varga Dénes is bejelentkezett (6-3), majd már a negyedik negyedben Gór-Nagy élt a hat az öt ember elleni játék kínálta lehetőséggel (7-3). A hajrában Varga Dániel passzából az öcs, Dénes fejezett be egy fórt kiválóan, beállítva ezzel a 8-4-es végeredményt. Közepes teljesítménnyel is biztosan győzött a magyar csapat.

Ami a folytatást illeti, miután az Egyesült Államok a rendes játékidő 8-8-as döntetlenje után ötméteresekkel 5-3-ra nyert Kína ellen, a magyar válogatott az amerikaiakkal találkozik a szombati elődöntőben (budapesti idő szerint 15.15 órától), így revansot vehet a csoportkör nyitómeccsén büntetőkkel elszenvedett vereségért.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: