< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Átadták, majd elvitték Mindszenty szobráról a bíboros fejét

| Mobile | RSS

Átadták, majd elvitték Mindszenty szobráról a bíboros fejét

Csütörtökön Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere és Gaál Katalin Mária, a KDNP kerületi elnöke együtt adták át Mindszenty József szobrát a 12. kerületben a bíborosról elnevezett téren. Az ünnepélyes leleplezés másnapján, péntek reggel Mindszenty szobra meglepetésre újra lepelbe csomagolva, nemzetiszín szalaggal átkötve állt a helyén. A feje pedig eltűnt – írja a 444.hu.

A portál egy olvasói bejelentés nyomán a helyszínen kicsomagolta a bíborost, de a feje, az nem volt a helyén – írják. A 12. kerületi önkormányzat sajtóosztálya mindössze annyit közölt, hogy a bíboros fejét nem ellopták, hanem rögzítési problémák adódtak vele. Fonti Krisztina alpolgármester a szoborállítást koordináló Gaál Katalin Máriától, a kerületi KDNP vezetőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy a szobor beemelésekor merült fel olyan technikai probléma, ami jelentősen visszavetette a szobor felállítását. “Ezért történhetett meg, hogy a XII. kerületi KDNP által választott időpontban megtartott avatásra nem készült el teljesen a szobor” – írták.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 300 megnézve, 1 alkalommal mai nap |