< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: „Fasiszta” 240 ezres szervezet is beszállt a török kormány elleni tiltakozásba)))) 240 thousand entity “fascist” has also joined the protest against the Turkish government

| Mobile | RSS

„Fasiszta” 240 ezres szervezet is beszállt a török kormány elleni tiltakozásba)))) 240 thousand entity “fascist” has also joined the protest against the Turkish government

2013. június 17. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

„Fasiszta” 240 ezres szervezet is beszállt a török kormány elleni tiltakozásba
Miközben a török kormány békülékeny hangnemben terroristázza a tüntetőket és folytatja a boszorkányüldözést, a Recep Tayyip Erdogan kormányfő szerint csituló helyzetben szolidaritási sztrájkba kezdett az “utcával” egy 240 ezer közszolgálati alkalmazottat tömörítő török érdekvédelmi szervezet, a KESK. Egy másik ma csatlakozhat. Rendkívül élesen bírálják a kormányt – Ankara tanácstalanul fut az események után.

Hatodik napja folytatódnak a kormányellenes tüntetések Törökországban. A rendőrség szerdára virradó éjjel azt követően alkalmazott tömegoszlató eszközöket, hogy a tüntetők megpróbálták megközelíteni a kormányfő irodájának épületét Ankarában és Isztambulban. A tüntetők egyebek között azért akarják távozásra bírni Erdogant, mert szerintük tekintélyuralmi irányításra és az ország iszlamizálására törekszik.

Ellentmondásos kormánykommunikáció

A legújabb rendőrségi fellépést megelőzően a kormány ellentmondásos retorikával igyekezett csitítani a tüntetőket: Bulent Arinc egyrészt elnézést kért azoktól, a Gezi Park átépítése ellen tiltakozó tüntetőktől, akiknek a megmozdulása szerinte „jogszerű és legitim volt”, de a hatóságok „túlzott” fellépése következtében megsérültek. Másrészt azonban arra sürgetett, hogy fejezzék be a demonstrációkat, amelyekbe „terrorista elemek” épültek be. Főnöke, Erdogan pedig még ennél is élesebben bírálta a tüntetőket: szerinte a tiltakozás „nem demokratikus”. A török miniszterelnök – marokkói látogatásáról üzenve – azt állította, hogy a helyzet „kezd elcsitulni” és mire hazaér, a „problémákat felszámolják”.

240 ezres szervezet is beállt a tüntetők mögé

A tiltakozás azonban nem kormánykommunikáció menetrendjét követi: kedden csatlakozott például egy kétnapos szolidaritási sztrájkkal az „utcához” a 240 ezer, közszolgálati tagot tömörítő KESK érdekvédelmi szervezet. „Fasizmussal” és „állami terrorral” vádolják a kormánypártot (Igazság és Fejlődés Pártja, AKP), amely szerintük hatalomkoncentrálásra törekszik.

Rossz hír a kormány számára, hogy a KESK mellett egy másik jelentős török érdekvédelmi konföderáció, a Disk is bejelentette csatlakozási szándékát a szolidaritási sztrájkhoz. A bejelentés szerdán várható.

Ma ismét megszólal a kormány

Szerdán a török miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót fog tartani az összecsapások miatt kialakult helyzetről.


Boszorkányüldözés

Ezzel párhuzamosan a török kormány tovább folytatja boszorkányüldözését a közösségi média ellen. A török miniszterelnök korábban élesen bírálta a Twittert – azt állítva, hogy „hazugságokat” terjeszt – és ennek szellemében a rendőrség le is tartóztatott több tucat embert. Őket azzal vádolják, hogy „félrevezető” tartalmat posztoltak. Ali Engin, az ellenzéki Köztársasági Néppárt tagja ezzel szemben az Anatolia hírügynökségnek azt mondta, hogy azért tartóztatták le a twitterezőket, mert „tüntetésre bátorították az embereket”.

Eltussolta a hírtévé, most sajnálkozik

A tüntetőket a kormány és a rendőrség fellépése mellett a török média is felbosszantotta. Az egyik legnézettebb adó, az NTV például az első napokban a kormány szócsöveként üzemelt és „elfelejtett” a tüntetésekről tudósítani. Ezt a médium is felismerte, és kedden bocsánatot kért nézőitől. A csatorna több alkalmazottja lemondott a fiaskót követően.

Halálos áldozatok

A tüntetések – melyek egy békés demonstrációval kezdődtek május 28-án, a Gezi Park legyalulása ellen – a rendőrségi brutalitás következtében futótűzszerűen elharapóztak Törökország majd’ összes megyéjében. Az összecsapásokban eddig már legalább két ember életét vesztette. Egy fő akkor halt meg, amikor egy „azonosítatlan fegyveres” lelőtte Antakijában. Egy másik személy Isztambulban vesztette életét, miután egy jármű a tüntetők közé hajtott.

Közel 3000 sérült!

Egy NGO, a Török Emberi Jogi Szövetség szerint eddig már legalább 2800 tüntető sebesült meg kisebb-nagyobb mértékben. Többen súlyosan. Ezzel párhuzamosan 791 embert letartóztattak (közülük „mintegy ötszázat” már elengedtek) – számolt be a jogvédő szervezet. A Török Orvosi Kamara pedig arról tájékoztatta az Amnesty Internationalt, hogy csak hétfőn és kedden 1500-ra volt tehető azok száma, akiket isztambuli kórházakban rendőrségi sérülések miatt ápoltak. Két embernek életveszélyes sebesülései voltak, öten pedig intenzív osztályon kötöttek ki. Ankarában legalább 414 sérült van, néhányuk sérülése komoly. A sérülések nagy részét vízágyú és a tömegbe lőtt könnygázgránát okozta, sok ember elveszthette a látását – írják.

Diktátor
!

A tüntetők azzal vádolják a török kormányt, hogy egyre inkább autoriter jelleget ölt a kormányzás. Ahogy arról beszámoltunk, elemzők szerint a „többségi zsarnokság” ellen tiltakoznak. Nem kérdőjelezik meg a kormány és kormánypárt legitimitását, hanem a modus operandi ellen tüntetnek, az ellen a módszer ellen, ahogy a kormányerő rákényszeríti a kisebbségre az akaratát – egyszerűen azért, mert képes rá.

A kormányfőnél már tavasz van

Azokra a hangokra reagálva, hogy Törökország lehet az arab tavasz legújabb „áldozata”, Erdogan élesen elutasította a párhuzamot a törökországi tüntetések és forradalmi hullám között. „Már tavasz van Törökországban” – mondta. Erről részletesebben korábbi cikkünkben!

Milliárdokba fáj

Az elmúlt napokban kirobbant törökországi tiltakozó megmozdulások hirtelen ismét a török gazdaság sebezhető pontjaira – elsősorban a magas finanszírozási igényre – irányították az eddig derűlátó piaci szereplők figyelmét – hangsúlyozták londoni pénzügyi elemzők. A City egyik legnagyobb gazdasági-pénzügyi elemzőháza, a Capital Economics közgazdászai kiemelték: a török részvények árfolyama előző nap átlagosan 10,5 százalékot zuhant, és a török líra ezzel egy időben idei mélypontjára esett a dollárral szemben. Ez, a török gazdaság igen jelentős külső finanszírozási igénye miatt komoly milliárdokba fájhat az országnak.

forrás:atv.hu / ml

240 thousand entity “fascist” has also joined the protest against the Turkish government

While the Turkish government’s conciliatory tone terroristázza the demonstrators and the witch hunt continues, Recep Tayyip Erdogan, the prime minister position by csituló solidarity strike began the “street” is a public service employees comprising 240 thousand Turkish labor organization, Kesko. Another join today. Extremely sharp criticism of the government – Ankara helplessly running after the events.

Sixth day of anti-government protests continue in Turkey. The police used the night of Wednesday after riot equipment to the demonstrators tried to approach the prime minister’s office building in Ankara and Istanbul. The protesters are now attempting to leave Erdogant possess, among other things, because according to the country’s authoritarian leadership and iszlamizálására endeavor.

Controversial Government Communication

Prior to the recent police action at the government’s controversial rhetoric, trying to calm the protesters: Bulent Arinc on the one hand for those apologies, protesting against the Gezira Park redevelopment of demonstrators, who are made to move according to him “legal and legitimate it was,” but hurt “over” action by the authorities as a result. On the other hand, were urged to complete the demonstrations in which “terrorist elements” were incorporated. His boss, Erdogan has even more sharply criticized the protestors: he thinks the protest “undemocratic.” The Turkish prime minister – Moroccan visit üzenve – claimed that the situation was “getting elcsitulni” and by the time you get home, “the problem is liquidated.”

240 organizations have joined thousands of demonstrators behind

However, the non-government protests following communication schedule on Tuesday joined a two-day solidarity strike as the “end” of the 240 thousand members who Kesko public advocacy organization. “Fascism” and “state terror,” accused the ruling party (Justice and Development Party, AKP), which, according to strive for concentration of power.

Bad news for the government, under the narrower interest of another major Turkish Confederation of Disk also announced its intention to join the solidarity strike. The announcement is expected on Wednesday.

Today sound again, the government

Wednesday will hold a press conference on Turkish Deputy Prime Minister about the situation in the clashes.


Witch hunt

In parallel, the Turkish government to continue its witch hunt against social media. A former Turkish prime minister sharply criticized Twitter – claiming to present “lies” – and in this spirit, it is the police arrested dozens of people. They were accused of “misleading” content posztoltak. Ali Engin, a member of the opposition Republican People’s Party, in contrast to the Anatolia news agency said he was arrested in twitterezőket because it “encouraged people to protest.”

Hírtévé covered up to now regret

The protesters and the government’s action by the police at the Turkish media provoked. One of the most watched tax, NTV as in the early days of the government’s mouthpiece and operated as a “forgotten” the scientists realized rallies. This medium is also recognized and apologized on Tuesday nézőitől. The channel number of employees resigned after the fiasco.

Death toll

The protests – which began with a peaceful demonstration on May 28 against Gezira Park legyalulása – as a result of police brutality wildfire bounds elharapóztak Turkey almost all districts. The clashes have been at least two people were killed. One person is killed when an “unidentified gunman” shot Antakijában. Another person died in Istanbul, after a vehicle driven by the demonstrators.

Nearly 3,000 injured,

An NGO, the Turkish Human Rights Association that has at least 2800 protesters were injured in varying degrees. Several seriously. In parallel, 791 people were arrested (of which “about five hundred” has been released) – a human rights organization reported. The Turkish Medical Association was informed Amnesty International that on Monday and Tuesday only in 1500 was estimated number of those who are cared for in hospitals in Istanbul, police injuries. They were life-threatening wounds two people, five of them ended up in the intensive care unit. Ankara least 414 injured, some of them serious damage. Much of the damage caused by water cannon and shot into the crowd könnygázgránát, many people have lost sight of – they wrote.

Dictator !

The protesters accuse the Turkish government that is increasingly authoritarian in character of governance. As we reported earlier, according to analysts protesting against the “tyranny of the majority”. I do not question the legitimacy of the government and ruling party, but also protesting against the modus operandi, against the manner in which the government forces the minority to force his will – simply because they can.

government employees already have spring

In response to the sounds of Turkey to the Arab Spring’s latest “victim” Erdogan sharply rejected the analogy between Turkey and the revolutionary wave of demonstrations. “It’s spring in Turkey,” – he said. More about this in the article!

billions hurts

In recent days, Turkey protests erupted suddenly again vulnerabilities of the Turkish economy – especially the high financing needs – has directed attention to the optimistic market participants – emphasized the London financial analysts. The City is one of the biggest economic and financial analyst house, the economist at Capital Economics pointed out: the Turkish average share price of the day plunged 10.5 percent, and the Turkish lira has fallen year low point against the dollar at the same time. This is due to the Turkish economy is very significant external financing needs billions serious hurt to the country.

Source: atv.hu / ml

Leave a Reply 253 megnézve, 1 alkalommal mai nap |