< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Felfüggesztették Lenhardt Balázs mentelmi jogát Felfüggesztette a parlament a független Lenhardt Balázs mentelmi jogát hétfőn.

| Mobile | RSS

Felfüggesztették Lenhardt Balázs mentelmi jogát Felfüggesztette a parlament a független Lenhardt Balázs mentelmi jogát hétfőn.

2013. június 18. | hozzászólás | Közélet

A képviselő tavaly decemberben a Külügyminisztérium előtt tartott cionizmusellenes demonstráción beszédet mondott, majd meggyújtott egy izraeli zászlót és lyukat égetett a közepébe. A rendőrség előállította.

A legfőbb ügyész ezután garázdaság bűntettének gyanúja miatt kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, amit a szakbizottság a közvádas ügyekben megszokott gyakorlatnak megfelelően támogatott.
Lenhardt Balázs – aki tavaly novemberben lépett ki a Jobbik-frakcióból, majd kizárták az ellenzéki pártból – a testület ülésén azt mondta: álláspontja szerint a zászlóégetés a világon mindenütt belefér a politikai tiltakozás kinyilvánításába. Ezzel érvelt felszólalásában a plenáris ülésen is, egyúttal jelezve: a zászlóégetés Izraelben is bevett szokás a tüntetéseken, nem egyszer ortodox rabbik is élnek ezzel az eszközzel.

Hozzátette: a szóban forgó demonstráció nem zsidóellenes, hanem anticionista megmozdulás volt.
Lenhardt Balázs mentelmi jogának felfüggesztését 280 képviselő támogatta. Ellene egyedül a jobbikos Gyenes Géza szavazott, míg hét képviselő – a fideszes Daher Pierre, Iván László és Wittner Mária, a szocialista Szanyi Tibor, a jobbikos Kepli Lajos, a korábban jobbikos, most független Endrésik Zsolt, valamint Schiffer András, az LMP társelnöke – tartózkodott.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 197 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: