< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Magyar cégek Moszkvában az Enterprise Europe Network támogatásáva

| Mobile | RSS

Magyar cégek Moszkvában az Enterprise Europe Network támogatásáva

2013. június 20. | hozzászólás | HITA

Magyar cégek Moszkvában az Enterprise Europe Network támogatásával
Moszkva, 2013. június 17-18.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által vezetett magyar Enterprise Europe Network konzorcium szervezésében 15 magyar cég vett részt Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke ”Mission for Growth” delegációjában. Az alelnök az európai vállalatoknak igyekszik új piacokat szerezni ezen tárgyalássorozat keretében, ahova rendszerint népes üzletember delegáció kíséri el. A moszkvai eseményen több mint 800-an vettek részt, döntő többségük KKV-k képviseletében. Az üzletember delegáció szervezését az Enterprise Europe Network, a világ legnagyobb és az EU egyetlen vállalkozásfejlesztési hálózata végezte.
Tajani találkozott Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel és együtt áttekintették az üzleti kapcsolatok fejlődését akadályozó témákat (pl. vámügyintézések, munkavállalás, közbeszerzések). Az orosz fél nyitottságot mutatott arra, hogy könnyebbé teszi az európai cégek bejutását az orosz piacra.
A programon előadást tartott a HITA üzletfejlesztési főosztályvezetője, a magyar EEN hálózat konzorciumvezetője, Bödőcs Róbert.
A magyar cégek elsősorban logisztika, turizmus, gyógyszeripar, mérnöki szolgáltatások, élelmiszeripar, szolgáltatóipar területéről jöttek.
A soron következő Mission for Growth programok:
2013. július 17-18. Peking/Kína, „Zöld növekedés” címmel
2013. szeptember/október: India, Vietnám, Mianmar
2013. december: Peru
2014: Ausztrália és Afrika
Bővebb információ és jelentkezés: www.enterpriseeurope.hu; een@hita.hu

Budapest, 2013. június 19.
Sajtókapcsolatok:
Borsos Bálint sajtófőnök

balint.borsos@hita.hu

Háttér:
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal. A miniszterelnök a Hivatal irányítását – jogszabályban meghatározottak szerint – a Miniszterelnökségen működő külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár útján látja el.
A HITA fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: