< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csongrád Megyei Kormányhivatal figyelem, avagy elölről kezdődik a körhinta?

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei Kormányhivatal figyelem, avagy elölről kezdődik a körhinta?

2013. június 21. | hozzászólás | Közélet

Csongrád Megyei Kormányhivatal figyelem, avagy elölről kezdődik a körhinta?

Tisztelt olvasóink!

Már sokadszor tájékoztattalak benneteket – a www.fecsego.eu/blogban – a Baksi vízbotrányról, a belvizes helyzetről. – ám ebben a témakörben a Dél magyar újságban is jelentek meg írások. A hivatalok visszahúzódtak, mint árvíz után a folyó.

Másfél év alatt négyszer volt kint a szerkesztőségünkben a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei és megállapították a belvíz okozta károkat. Az erről készült jegyzőkönyveket minden esetben elküldték a Baksi Polgármesteri Hivatal részére is. Az önkormányzat egyetlen egy alkalommal sem reagált a szakmai véleményekre!!! A törvény előírja, hogy minden hivatalos megkeresésre köteles a hivatal 30 napon belüli válaszadásra! Ez itt nem megy! A közérdekű adatok kikérésére sem adnak választ. A válaszadásra a Nemzeti Adatvédelmi és Információs szabadság Hivatal már figyelmeztette Baks Polgármesterét! Továbbra is makacskodik a Búza Zsolt, ezért bírósághoz fordult a szerkesztőségünk! A Kormányhivatal Törvényességi Főosztálya több alkalommal is figyelmeztette az önkormányzatot a törvények betartására!

A Katasztrófavédelem utolsó szakmai jegyzőkönyve (IV.) 2013.május 7. kelt, amelyben rögzítik sokadszorra – a belvíz okozta károk felmérését! Erre sem reagált Búza Zsolt!

A Katasztrófavédelem hatáskör hiányában átadta vizsgálatra az Alsó –Tisza – vidéki Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek!

A levél szám:74/2013 ügyintéző: Balázs András tű. hdgy, a levél aláírója Ördög István alezredes kirendeltség vezető.

A helyzet bonbonja: – ez a cég (ek) semmilyen körülmények között nem volt (ak) hajlandó (ak) „vizsgálni” a rosszul kivitelezett „gödröt”. Erről a levélváltásokról megtaláljátok a blogban a bejegyzéseket!!!

Az árok karbantartása lassan 17 éve nem megoldódott! Az Önkormányzat nem hajlandó a törvényi kötelezettségét betartani, ha a szerkesztőségünkről van szó!!!!

Ha szikkasztó árokról beszélünk, akkor vízelvezető árok, ha vízelvezető árokról beszélünk, akkor szikkasztó árok… úgy gondolom, az állampolgár itt s ebben a környezetben nem számít senkinek, csak ha az adót kell behajtani!

Ízelítők a hozzáállásokból s a megalázás bonbonjai a levelükből… a további levélváltásokat olvassák el a www.feccsego.eu/blog Ha szórakozni, pihenni szeretnétek, érdemes böngészni a blogban!

2010. december 7 at 19:35 edit
Baksi vízbotrány…(egyénieskedés) folytatás

Az Alsó – Tisza – vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Hatósági Felügyeleti Iroda 2010. december 2-i keltezésű – ikt: 59509-2-9/2010 – levelében közli, hogy – hivatkozik az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről…. stb. a továbbiakban, a beadványában foglaltak vizsgálatát mellőzzük!!!!???? Aláírás Dr. Szelesné Kutas Borbála s. k hatósági felügyeleti

Tisztelt asszonyom!!
– Kezdem megszokni, Ön nem a fennálló problémával, s nem a lakosság által bejelentett belvíz és a csapadékvíz elvezető árkok, KARBANTARTÁSÁVAL, SZINTEZÉSÉVEL.. stb foglalkozik. Független ettől a magatartástól,- továbbra is – ömlik a víz, a Baksi lakosok házaira!

– Nem értem miért nem olvasta el az Önök által kiadott felszólító levél tartalmát, amit Baks Önkormányzatának küldtek!! Az ÁROKKARBANTARTÁSRÓL SZÓLT, amit Önök, a levélben kiemeltek! Egy irodavezetőnek illő lenne elolvasni az üggyel kapcsolatos információkat, mielőtt határozatot hoz. (?)- Miért nem a lakosok által bejelentett panasszal foglalkozik, – amit a Dél magyar újságban megjelent. Remélem, azt ismeri, hogy a bejelentők között én nem szerepeltem. Ám ez már úgy is mindegy! – (Önnek)
A Környezetvédelmi államtitkár Úr 2010-12-07 esti híradóban közölte, megpróbálom idézni. „Az árkok karbantartása nem a lakosság feladata, hanem a mindenkori Önkormányzaté
De ezek szerint e tény Önt nem zavarja!
Úgy gondolom, azt hiszem, egy a lényeg, a bejelentőt ellehetetleníteni!

Azt még sem írhatom le,…de azt igen, nem mond igazat. Asszonyom!
Én továbbiakban nem óhajtok Önnel levelezni ebben a témában!
Nem látom értelmét!
Baks 2010-12-07
Oláh-István László

Oláh-István László Says:
2010. december 4 at 16:30 edit

Hömpölyög a Baksi vízbotrány

Az emberek egyre türelmetlenebbek az önkormányzatra, a jegyzőre, a polgármesterre, a szikkasztó s a vízelvezető árkok kivitelezésével kapcsolatban.

A házakat rendszeresen elönti a belvíz, s a lehulló csapadék élvezettel nyaldossa a házak falait. – Hiába jelentem- legyintett a károsult – nem ér semmit! Mindenre az a válasz – majd kimegyünk, s megnézzük. A jegyzőtől nem várható érdemi intézkedés. (szerkesztőségünket is rendszeresen elönti a csapadék víz, a belvízről nem is beszélve! Utoljára a jegyző ígéretet tett, 2010. április idusán – másnap kimegyünk a munkatársammal, csak nyugodjon meg… azóta is várjuk a jegyzőt)

Az állampolgárok megunták, az ígéreteket s kihívták a Dél- Magyar újságíróját, segítséget kérve. Abban bíztak, talán a nyilvánosság megtöri a makacs vezetést. Ám hiába…

A Vízügyi felügyelőség „mindet rendben talált”.(?) Nem vette figyelembe az állampolgárok véleményét…

Egy újabb fordulat következett be a történetbe. Az itt lakók újból kihívták a Dél-Magyarország helyi lapot, kérve a nyilvánosság segítségét. Már nem bíznak senkiben… Ebben az ügyben felkerestem, Dr. Rácz András helyettes államtitkárt, s kértem a támogatását. Az államtitkár javaslatára felkerestem Kolossváry György Vízügyi Államtitkárság Főosztályvezetőjét, s tájékoztattam az „ügy” kimeneteléről. Megfogadta, utána néz, s lehet, hogy személyesen is meggyőződik a bejelentésekről, s majd ezt követően indít egy vizsgálatot!

A kázusban megszólaltattam Fátyolné Ménesi Ildikó önkormányzati képviselő asszonyt.

A probléma több éve fenn áll! Számos panasz érkezett a jegyzőhöz, ám intézkedés nem történt! A polgárok egyre idegesebbek s féltik a magántulajdonukat. Odajutottak, hogy felszólították a kivitelezőt a hibák korrigálására. A jegyző a bejáráson nem állt a Baksiak mellé! A műszaki átadáskor is történt észrevétel a vállalkozó felé!? A jegyző úgy nyilatkozott: – ilyen kis hibára nem adunk! HMMM. Továbbá, a meder elemekkel is van baj, mivel nem a kijelölt – nagy – elemeket tették a helyükre, ezért áramlik a víz a házakra. A szintezéssel is vannak problémák! A víz nem tud beleugrani a közel egy méteres magasságban lévő lefolyóba. Volt olyan hely, ahol a régi mederelemre tették rá az ujjakat!!! Ez mégiscsak nonszensz!

Az Alsó –Tisza – vidéki Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Víz és Talajvédelmi Osztálya 59509-1-1/2008 számú határozatában felhívta az önkormányzat figyelmét „az ügyben tájékoztattam BAKS Község Önkormányzatát a panaszbejelentésről, valamint felhívtam arra, hogy a csapadék vízhálózatot érintő karbantartási munkákat folyamatosan végezze”.”

Szeretném felsorolni utcákat, ami hozzám tartozik, így felelősséggel tartozom a választóimnak. Pl, Ady Endre, Barátság, Béke utcák, ahol a belvíz gyilkos módon rongálja a választóim ingatlanát. Jeleztem e tényt a jegyző felé… bár ne tettem volna. Bírósági eljárást kezdeményeztek – Kovács Gábor – a lakosok ismeretlen tettes ellen ebben az ügyben! Szeretném kiegészíteni a mondanivalómat, a Vízügyi Felügyelőségtől még nem érkezett hivatalos jegyzőkönyv a bejárásról. A polgármester a létrejövő nehézségeket nem közli a képviselő-testülettel, s mivel kisebbségben irányít, mindenkivel összeveszett, s így áll bosszút a testületen! Azonban, ennek a levét a voksoló polgárok isszák meg! Az önkormányzat 3 db szivattyúval rendelkezik. A polgárok a saját pénzükből s munkájukkal próbálnak enyhíteni az őket ért károkon….folytatjuk…

2013.június 21
Oláh István László
főszerkesztő

Leave a Reply 525 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: