< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Horváth Csaba: a Margitsziget de facto a főváros XXIV. kerülete lett

| Mobile | RSS

Horváth Csaba: a Margitsziget de facto a főváros XXIV. kerülete lett

2013. június 22. | hozzászólás | Közélet

Kell valamilyen panamának lennie a háttérben, mert a kormány nem nyilatkozik arról, mint szeretne építeni a Margitszigetre.

Örömre ad okot, hogy Áder János felismerte: jogszerűtlen és ésszerűtlen a Margitsziget átadása – mondta Horváth Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint egyszerűbb lett volna, ha korábban egyenesen megmondják, miért tervezik a sziget átadását. Horváth Csaba arról is beszélt: a fővárosiak legkedveltebb pihenőparkjáról van szó, nem lehet építkezni a Margitszigetre. Azt azonban nem lehet tudni, mit tervez a kormány a területre – tette hozzá. Korábban a tulajdonos XIII. kerület minden fejlesztésre igent mondott.

Horváth úgy vélte: kell valamilyen panamának lennie a háttérben, mert a kormány nem nyilatkozik arról, mint szeretne építeni a Margitszigetre. A jogszabály megteremti a lehetőséget arra, hogy eggyel kevesebb fék és ellensúly legyen. Az új Budapest-törvény úgy nyilatkozik, hogy a fővárosnak 23 kerülete van és a Margitsziget. A politikus szerint ez azt jelenti, hogy Budapestnek 24 kerülete lenne. Helyi népszavazást az átadás ügyében nem érdemes tartani, mert a Margitszigeten három, a főváros alkalmazottjaként dolgozó személy lakik – tette hozzá az MSZP alelnöke.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: