< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér: büszkén vállalhatjuk, amit csináltunk

| Mobile | RSS

Kövér: büszkén vállalhatjuk, amit csináltunk

2013. június 22. | hozzászólás | Közélet

Kövér: büszkén vállalhatjuk, amit csináltunk Amit csináltunk, büszkén vállalhatjuk – jelentette ki az elmúlt három esztendő kormányzásáról az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete által rendezett kerekasztal-sorozat szerdai soproni eseményén.

Kövér László megjegyezte, hogy az elvégzett munka mértékéhez képest nagyon csekély a hibaszázalék. Kifejtette: ha a földtörvényt pénteken elfogadják, a mindennapi ügyek menedzselése mellett arra kell figyelni, hogy mely törvények, elsősorban kétharmados jogszabályok szorulnak korrekcióra.
Hozzátette: így elkerülhető, hogy ha 2014-ben a jelenlegi kormányoldal nem szerez minősített többséget, ne vagy csak nem kívánt alkuk árán lehessen módosítani ezeket a szabályokat.
Az elszámoltatással kapcsolatos kérdésre Kövér László arról beszélt: tavaly augusztusig közel másfél ezer ügyben indult valamilyen eljárás, 110 esetről készült nyilvános feljegyzés, de végül csak 39 ember ellen emeltek vádat. Ennek okát abban látta, hogy “az elvtársak semmiben nem olyan profik, mint a nyomok eltüntetésében”, akár úgy, hogy egy balek elviszi az ügyet, valamint abban, hogy tisztességtelen célokat jogi kiskapukon keresztül legálisnak látszó módon közelítsenek meg.
Utalva arra a rendszerváltás előtti mondásra, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás zajlik, csak jogszolgáltatás, Kövér László a jogászkodásra, maszatolásra utalva kijelentette, “én már annak is marhára örülnék, hogyha legalább tisztességes jogszolgáltatás lenne minden esetben, és az igazságszolgáltatás majdcsak megjön egyszer”.
Az Országgyűlés elnöke kérdésre válaszolva kifejtette: a Magyarországot érő támadások mögött gazdasági érdeksérelmek állnak, egyfelől egyes cégek, másfelől a “multivilág” részéről, amely számára veszélyes precedenst jelentenek a kormányzat sikerei.
Mint mondta, Mátyás király kora óta először most fordult elő, hogy “ugyan nem mi jelentkeztünk erre a szerepre”, de Magyarország fő hadszíntérré vált.
Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője az eseményen arról beszélt: a kormányzatnak az elmúlt három évben a szocialisták “igencsak számos” hibáját kellett korrigálnia, hiszen hazánkat 2010-ben Görögország mellett azok között az államok között emlegették, amelyek bármikor csődbe mehetnek.
“A görögök pont úgy kezelték a válságot, ahogyan a Bajnai-kormány is hozzálátott 2009-ben” – jegyezte meg a frakcióvezető, utalva arra, hogy a folyamatos megszorítások mellett “egyre lejjebb kerültek”.
Megjegyezte: Magyarország az egyetlen európai állam, amely minden területen csökkentette a rezsiköltségeket, ezért “a legújabb fejezetben Magyarország ellen nem demokráciaeljárás, Magyarország ellen rezsieljárás zajlik”, mert megsértette óriáscégek érdekeit.
Kitért arra is: idén már emelkedik a bérek és a nyugdíjak reálértéke, miközben tavaly 1,9 százalék volt csupán a költségvetés deficitje, a Bajnai-kormány hétszázalékos, “történelmi mértékű” gazdasági visszaesése után a GDP 2013 első negyedévében már 0,7 százalékkal emelkedett, ami az uniós államok között a harmadik legjobb adat.
Rogán Antal megjegyezte, a baloldali kormányok “minden alkalommal feltették a kezüket, amikor a nagyvállalati érdek a családok érdekével ütközött”, és a bankok mellé álltak. Szavai szerint ha a baloldal ismét kormányra jutna, a mostani rezsicsökkentés két-háromszorosát emelnék ezeken az árakon, radikálisan növelnék a személyi jövedelemadót és visszahoznák ingatlanadó-elgondolásukat.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: