< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Felfedeztek egy új testrészt(((( Discovered a new part of the body

| Mobile | RSS

Felfedeztek egy új testrészt(((( Discovered a new part of the body

2013. június 27. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Felfedeztek egy új testrészt

Eddig ismeretlen réteget fedezett fel egy kutatócsoport az emberi szemben – írta a Szabad Föld. A Dua-hártyának (Dua’s layer) nevezett testrész mindössze 15 mikron vastag és a szaruhártya hátsó részén található.

A kutatók egy szaruhártya-átültetés során bukkantak rá a hártyára – közölte a Szabad Föld. Az eljárás közben apró légbuborékokat fecskendeztek a szembe, hogy elkülönítsék a különböző hártyákat, majd elektronmikroszkóppal tanulmányozták őket.

Ekkor fedezték fel, hogy egy eddig ismeretlen réteg is található a vizsgált testrészben. Az új réteg felfedezőjéről, Harminder Duáról, a Nottingham Egyetem kutatójáról kapta a nevét.

Dua szerint az új felfedezés nemcsak a szem anatómiájáról szerzett tudásunkat változtatja meg, de a jövőbeli műtéteket is biztonságosabbá és egyszerűbbé teheti.

forrás:hvg.hu

Discovered a new part of the body

Layer has discovered a previously unknown team of researchers in the human eye – by the Free Land. Is only 15 microns thick and the back of the corneal membrane-Dua (Dua’s layer) said body part.

Researchers discovered in the parchment in a corneal transplant – told the Free Land. During the procedure, a small air bubbles are injected into the eye to separate the different membranes, electron microscopy and studied them.

Then discovered that a previously unknown layers can be found in the examined body part. The new layer discoverer, Harminder Duáról, researchers of the University of Nottingham got its name.

Dua by changing the discovery of new knowledge gained not only in terms of anatomy, but for future surgery is safer and easier to make.

Source: hvg.hu

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: