< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kirúgták a Békés megyei börtön igazgatóját

| Mobile | RSS

Kirúgták a Békés megyei börtön igazgatóját

Felmentették beosztásából pénteken a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetőjét. A börtönben egy héttel korábban egy fogvatartott elhunyt.

Csóti András, a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnoka pénteki hatállyal indokolás nélkül felmentette vezetői beosztásából és rendelkezési állományba helyezte Arató Ferenc bv. ezredest, a Békés megyei bv. intézet parancsnokát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sajtóirodája.

A közlemény szerint az intézet vezetésével Törzsök Tibor bv. alezredest bízták meg, aki mostanáig a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokhelyettesi beosztását töltötte be.

Múlt héten pénteken elhunyt egy fogvatartott Gyulán, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A megyei Rendőr-főkapitányság akkor azt közölte, büntetőeljárást indítottak, miután felmerült a gyanú, hogy a 18 éves orosházi férfit zárkatársai bántalmazták. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőkkel vizsgálja, valóban történt-e bántalmazás és ha igen, akkor az ebből eredő sérülések vezettek-e a férfi halálához – tették hozzá.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |