< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: A számítógépes agyfitnesz javíthatja a romló emlékezet(((( A számítógépes agyfitnesz javíthatja a romló emlékezetet L’ordinateur agyfitnesz améliorer la mémoire détériorationet

| Mobile | RSS

A számítógépes agyfitnesz javíthatja a romló emlékezet(((( A számítógépes agyfitnesz javíthatja a romló emlékezetet L’ordinateur agyfitnesz améliorer la mémoire détériorationet

2013. június 29. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Jelentősen javul a memóriájuk és a nyelvi készségeik azoknak az idős embereknek, akik rendszeresen játszottak számítógépes agyfitnesz-programokkal – állapította meg egy új kutatás Kaliforniában.

A Los Angeles-i Egyetem (UCLA) tudósai egy 82 éves átlagéletkorú, egészséges, nem memóriazavaros résztvevőkből álló csoportot vizsgáltak. Az idős embereket Dél-Kalifornia nyugdíjasai közül toborozták – számolt be a Science Daily portál az American Journal of Geriatric Psychiatry folyóiratban ismertetett kutatásról.

A Dakim BrainFitness nevű programmal kellett játszaniuk, amely több mint 400 gyakorlatával a rövid és hosszú távú emlékezetet, a nyelvi, a vizuális és térbeli, a számolási és érvelési, valamint a problémamegoldó készséget fejleszti.

A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy mind az azonnali és a késleltetett memória, mind a nyelvi készségek területén javuló teljesítményt nyújtott a 69 résztvevőből az az 52, akik fél éven át legalább negyven alkalommal játszották végig a 20 perces programot.

A tanulmány készítői azt a következtetést vonták le, hogy a számítógépes agytréningen résztvevők javíthatják a kognitív készségeiket.

A kutatás része annak a projektnek, amely azt vizsgálja, hogy a számítógépes elmefitnesz-gyakorlatok képesek-e fejleszteni az emlékezetet és a nyelvi készségeket, és megóvhatják-e az embert az öregedéssel és az Alzheimer-kórral összefüggő észbeli hanyatlástól.

Az öregedéssel járó emlékezetromlás az idősek hozzávetőleg negyven százalékát érinti. Míg a korábbi kutatások azt vizsgálták, hogy az agytevékenység stimulálása javíthatja-e a memóriát, azzal alig foglakoztak, hogy a nagy számban kapható számítógépes agyfitnesz- és memóriatréning-programok segítségével elérhető-e ugyanez a cél. Az új tanulmány az elsők egyike ezen a területen.

forrás:híradó.hu

Considérablement amélioré la mémoire et les compétences linguistiques pour les personnes âgées qui jouent régulièrement les programmes informatiques, agyfitnesz – ont trouvé une nouvelle étude en Californie.

Université de Los Angeles (UCLA), un groupe de scientifiques à un âge moyen de 82 ans, en bonne santé, composé de participer mémoire floue testé. Les personnes âgées ont été recrutés parmi les retraités de Californie du Sud – Science Daily a rapporté sur un portail dans l’American Journal of Geriatric Psychiatry Journal décrit la recherche.

Le programme, appelé Dakin BrainFitness ont joué avec plus de 400 pratique de la mémoire à court et à long terme, le langage, le raisonnement spatial visuelle et la numératie et les compétences de résolution de problèmes s’améliorer.

Les chercheurs arrivent à la conclusion que les deux la mémoire immédiate et différée, les compétences linguistiques et l’amélioration des performances dans le domaine de 69 à 52 participants, qui ont joué au moins quarante fois tout au long de l’émission de 20 minutes à une demi-année.

Les auteurs de l’étude concluent que les participants agytréningen informatiques peuvent améliorer les compétences cognitives.

La recherche fait partie d’un projet qui porte sur la remise en forme par ordinateur esprit exercices peuvent être développées dans la mémoire et les compétences linguistiques, et peut protéger dans le vieillissement humain et le déclin mental liée à la maladie d’Alzheimer.

Troubles de la mémoire associés au vieillissement affecte environ quarante pour cent des personnes âgées. Bien que des recherches antérieures ont étudié la stimulation de l’activité du cerveau pourrait améliorer la mémoire, à peine abordé avec le grand nombre de programmes de formation disponibles agyfitnesz mémoire ordinateur et peut être obtenu avec le même objectif. La nouvelle étude est la première dans ce domaine.

Source: hirado.hu

Leave a Reply 905 megnézve, 1 alkalommal mai nap |