< Böngészés > Főoldal / Irodalom / Blog article: Váradi utcai buli…avagy az ember a mennybe száll!

| Mobile | RSS

Váradi utcai buli…avagy az ember a mennybe száll!

2013. június 29. | hozzászólás | Irodalom

Váradi utcai buli…avagy az ember a mennybe száll!

A reggeli írás után pihenni szoktam. Olvasom, vagy a kertben kijelölt területen locsolok, kapálok, permetezek. A fizikai munka felfrissít, majd ezután nagyobb lelkesedéssel folytatom az írást…

A szombatra tervezett kerti munkámat, hajnalban kezdtem el a kánikula miatt. Párhuzamosan, préseltem a meggy bornak való cigánymeggyet. Nem először készítek meggy bort! Mondhatnám úgy is „gyakorlatom” van benne, mint a másik szomszédom görcsös ujjainak az íráshoz.

A virágerdőnk szépen fejlődik, a fügefáink gyarapodnak, a gyümölcsfáink hálásak a sok munkáért, törődésért. Szeretem ezt a gürizést, mivel kikapcsol s a gondolati világom egy csendes óceáni szigeten pihen, miközben én préselek, permetezek, kapálok…

A reggeli utcai forgalom megnövekedett. Kicsit furcsálltam. Közben szürcsöltem a szokásos reggeli – második- kávémat. Az idő kedvezett a kerti bútorok világában való pihenésnek. A madarak csiripelése, a természet hangjai a boldogsághormonjaimnak a pezsgését idézte elő.

A szomszédom sűrűn mozgott! Gondoltam, nagyobbacska munkában lehet, hisz gazda. Ilyenkor teljesedik ki a munkavilágától. Egy szorgalmas, becsületes embernek ismertem meg.

Utóbb tapasztaltam, érkeznek az autók! A sátor felállítása csendben zajlott. Csak a boltból visszaérkezők észlelték a sátor épülését az udvarában. A kíváncsi fejek forogtak, bámészkodtak.

Megfürödtem s újra elkezdtem dolgozni a legújabb kötetemen, melynek a címe: – A fikciós állati mesék.

Ja, elfelejtettem leírni, Bercsényi Lajostól mókamiki38 e-mail címen kaptam már nem egy gyalázkodó, becsületsértő, rágalmazó levelet, amit már elküldtem az ügyvédemnek!

Ezt követően a fülemet kellemes zenei aktusok izgatták… abbahagytam az írást, kényelembe helyeztem magam s élveztem a zenei ritmika adta hullámzást. Teljesen ellazultam! A kocsik érkeztek… a zenész (ek) lágyabb szerelmesebb énekek világából, a keményebb, a bulizósabb, pergőbb dallamokkal folytatta.

A vendégek először halkan, s aztán együtt énekeltek. A hangulat oly szenvedélyessé vált, hogy sűrűn locsolni kellett a hangszálakat. Nagyon tetszett a buli színvonala, a hangos önfeledt szórakozás, a kurjongatás torok hangjai.

Ebben az utcában volt több lakodalom, ballagás is, ám ilyen, mint a szomszédé még nem! A repertoár a magyar nótán keresztül a cigánydallamok vérlázító világát is a felszínre hozta, valamint a filmzenék világából is merített. A blúzról nem is beszélve! A vendégek zenebonája ezek után hangosabbá, mámorosabbá vált. Élveztem e kellemes – izgató zenét, hangulatot, kikapcsolódást.

Köszönöm, hogy magamévá tehettem az ingyenes zenei akkordokat, a szöveget, az erotikusan lágy s mégis vérforraló hangulatot s együtt énekelhettem az előadókkal… ez a zenei feltöltődés… már hiányzott! Segített a munkámban! A 60- s évek zenei irányzata felböffent… Remek érzés volt.

Köszönöm.

2013.június 29
-oil-

Leave a Reply 740 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: