< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hétfőtől buszok váltják a 4-es 6-os villamost

| Mobile | RSS

Hétfőtől buszok váltják a 4-es 6-os villamost

Két ütemben folytatódik a nagykörúti villamosvágányok felújítása a fővárosban, emiatt hétfőtől augusztus közepéig részleges vágányzár lesz érvényben a 4-es és a 6-os villamosok vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az első ütemben, július 1. és 27. között a Bérkocsis utca és az Oktogon, majd a második ütemben, várhatóan július 27. és augusztus 20. között a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között újulnak meg egyes szakaszokon az elhasználódott villamosvágányok. A villamosokat nappal az érintett szakaszokon, éjjel pedig a teljes vonalon autóbuszok helyettesítik, amelyeknek buszsávot jelölnek ki a Nagykörúton.

A villamosok már ma este 10 órától nem közlekednek, hétfőtől július 27-ig a szerelvények megosztva, a dél-budai végállomások és a Rákóczi tér, illetve a Széll Kálmán tér és az Oktogon között szállítják az utasokat.

Éjszaka augusztus 20-ig a 6-os villamosok helyett a teljes vonalon a 6V jelzésű pótlóbuszok közlekednek, nappal a buszok július 26-ig a Nyugati pályaudvar és a Rákóczi tér között szállítják az utasokat. A buszok többnyire a villamosmegállóban, egyes esetekben viszont a 923-as éjszaki járat megállóiban állnak meg, és egyik pótlójárat sem érinti a Margitsziget megállót.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 835 megnézve, 1 alkalommal mai nap |