< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: “Magyar vagyok és meleg”

| Mobile | RSS

“Magyar vagyok és meleg”

2013. július 6. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Soha nem könnyű elfogadni a másságot. Ezért is különleges, ha valaki kiáll a nyilvánosság elé és bejelenti, hogy valamilyen formában a saját neméhez vonzódik. A Budapest Pride kapcsán összegyűjtöttük a legdurvább magyar coming outokat.

“A falakat magunk romboljuk le. Szetey Gábor vagyok, a magyar köztársaság kormányának személyügyi államtitkára, hiszek istenben, a szeretetben, az egyenlőségben és a szabadságban. Magyar vagyok és európai, közgazdász, társ, barát, néha ellenfél és meleg” – így jelentette be még 2007-ben a Gyurcsány-kormány személyzeti ügyekért felelős államtitkára, hogy a saját neméhez vonzódik. Talán tényleg azt hitte, hogy lavinát indít el, de nem ez történt. A falak még a helyükön állnak és nem következtek nagy bejelentések. Előtte egyébként 2005-ben az akkori SZDSZ ügyvivője Ungár Klára vállalta fel nyíltan, hogy leszbikus.

Az énekesek vallomásai

Sugár Berci azaz Bery akárcsak Ungár Klára a korábban TV2-ön futó Strucc című műsorban vállalta fel, hogy homoszexuális. Akkor azt mondta, hogy sohasem titkolta másságát, addig csak azért nem beszélt róla, mert senki nem kérdezte erről.

Tavaly pedig a Megasztár egykori felfedezettje, Mujahid Zoltán árulta el a Blikknek, hogy bár voltak barátnői, egyszerűen nem működtek a kapcsolatai.

“Azt hiszem, ez egy veleszületett dolog, nem akarom szégyellni, titkolni, nem akarok rettegésben élni. Azt mondják, aki művész, abban jobban benne vannak az ilyen típusú hajlamok. Három-négy évvel ezelőtt még biztosan nem vállaltam volna, a kérdéstől is féltem, de ma már túl vagyok rajta. Belefáradtam a titkolózásba, lelkileg, testileg végre harmóniába kerültem magammal” – tette hozzá az énekes.

Lakatos és Steiner

Bizonyos hírességek esetében nem döbbentette meg az egész országot a hír, hogy saját neműkhöz vonzódnak. Még kisebb botrány sem volt a Viva tévé egykori műsorvezetője Steiner Kristóf és a stylist, Lakatos Márk bejelentése után.

Férfi és nő

A nyilvánosság előtt az elmúlt években Szecsődi Karcsi azaz Kari változott a legtöbbet. A kissé különc énekesből, a melegbárok dívája lett. Már részleges nemátalakító műtéten is átesett és azóta szívesen posztol magáról mélyen dekoltált ruhákban készült képeket a közösségi oldalán.

A kísérletező énekesnők

A csinos Gallusz Niki tavaly beszélt nyíltan először élettársához, Laurához fűződő kapcsolatáról a Fókusznak. Az ő esete azért különleges, mert lényegében azt mondja, hogy Laura személyisége fogta meg és először férfinak nézte. Niki azt vallotta, hogy más nők egyáltalán nem tetszenek neki.

Oláh Ibolya énekesnő azután vállalta fel, hogy a nőkhöz vonzódik, miután lefotózták egy parkban, hogy a barátnőjével csókolózik. Később a pár szakított és Ibolya a korábban az M1-en futó DTK showban mesélt az okokról.

“Nyílt titok volt a szakmában, hogy a nemi identitásom más. Nagyon nehéz, amikor nem tudsz önmagad lenni, közben a társadalomnak megfelelően kell élned. A mai napig védem a barátnőmet, annak ellenére is, hogy tény, vége lett. Jó lenne visszakapni, de azt hiszem már elcsesztem” – magyarázta.

Nyílt titok

Sokan vannak még a zenészek, színészek, ismert emberek között, akik nyilvánosan még nem vállalták fel másságukat. Természetesen mindenkinek joga van akkor kiállni a nyilvánosság elé, amikor csak akar vagy dönthet úgy, hogy örökre hallgat erről. Akárhogy is legyen, érdemes beszélgetni erről a témáról kulturált körülmények között és őszintén. A nemtetszést pedig ki lehet fejezni, trágárkodás nélkül.
forrás:hír24.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |