< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Szegedi Szabadtéri Játékok: A Szúnyog Terminátor

| Mobile | RSS

Szegedi Szabadtéri Játékok: A Szúnyog Terminátor

2013. július 6. | hozzászólás | Kultúra

Szegedi Szabadtéri Játékok: A Szúnyog Terminátor
A halál ködös lehelete

Szúnyog invázió


Baljóslatú fehér köd árasztotta el a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét. A széksorok alól gomolygó fehér felleg nehéz páraként szivárgott a színpad irányába, és a sűrű gomolyagot iszonyatos zaj kísérte. Mielőtt még bárki a mobilja után kapva tárcsázni kezdené a tűzoltókat, azonmód nyugodjon meg: csak tömeggyilkosság van folyamatban.

De mindezért a rendőrség speciális egységét sem kell hívni, hiszen Szeged nyári színházának szervezői minden előadás előtt ezzel a speciális módszerrel igyekeznek vérszívómentesíteni a csillagfényes teátrum kultúrára szomjas közönségét.
A nehéz szagú füstből Terminátorként bukkan elő korunk hőse, a gyalogszúnyogirtó, bizonyítandó, hogy adott cél érdekében mindig megtalálható a megfelelő lelemény, technika és főleg pénz, hiszen Szeged színházi nevezetessége semmi esetre sem engedheti meg magának azt, hogy a nézők ne a tenyerüket tapsolják véresre egy-egy sikeres premier után, hanem karjukat-lábukat vakarják sebesre a szúnyogáradattól.
Talán érdemes lenne megfogadni Montecuccoli örökérvényű mondásának továbbgondolását, melyet a hadvezér magyar kortársa, Zrínyi Miklós is kissé másként fogalmazott meg „Az török áfium ellen való orvosság című” kötetében: „… fegyver, fegyver, fegyver kévántatik és vitézi resolutio…” És legyen az utolsó szón a hangsúly, mely határozatot, döntést kíván mindattól, kinek erre ereje s joga van.
A szegedi szúnyogháborúhoz tehát három dolog kell: akarat, akarat, akarat….

forrás:szeged panoráma.gu

Leave a Reply 368 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: