< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: MEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

MEGHÍVÓ

2013. július 10. | 1 Hozzászólás | Katasztófavédelem

A tavaly megalakult Országos Tűzmegelőzési Bizottság kiemelt feladataként kezeli a tüzek megelőzését. Tájékoztató kampányokkal, figyelemfelhívó programokkal segíti a tüzek számának csökkentését és a keletkező károk mérséklését. A tavalyi évben a tűzoltóknak mintegy 20 ezer alkalommal kellett szabadtéri tűzesetek miatt beavatkozniuk. A bizottság a szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatban konferenciát szervez, amelyet egy sajtótájékoztatóval nyit meg.

A rendezvény időpontja: 2013. július 11. (csütörtök) 9:30

A rendezvény helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Miskolc, Dózsa György út 5. – Csapó András Tanácsterem

A sajtótájékoztatón Bérczi László tűzoltó dandártábornok, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke ad tájékoztatást a szabadtéri tüzek megelőzésének lehetőségeiről, valamint bemutatja az ennek kapcsán készült figyelemfelhívó kisfilmet.

A konferencián az érintett tárcák és hatóságok, valamint erdőgazdaságok egyaránt képviseltetik magukat. Az előadások révén a résztvevők megismerhetik az Országos Tűzmegelőzési Bizottság feladatait, céljait, betekintést nyernek a szabadtéri tűzeseteket érintő tudnivalókba és statisztikákba, tájékoztatást kapnak a megyében jellemző sajátosságokról, korábbi nagy tűzesetekről, és terítékre kerülnek a nemzetközi tapasztalatok is.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Petróczi Tímea tű. őrnagy

szóvivő

Leave a Reply 1772 megnézve, 2 alkalommal mai nap |