< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán nagy átalakítási tervét legyűrte Brüsszel és a józan ész((((( Orban à Bruxelles a succombé à un plan de conversion élevé et le bon sens

| Mobile | RSS

Orbán nagy átalakítási tervét legyűrte Brüsszel és a józan ész((((( Orban à Bruxelles a succombé à un plan de conversion élevé et le bon sens

Orbán nagy átalakítási tervét legyűrte Brüsszel és a józan ész

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, melynek korábban a kormány elvileg sokkal kevesebb szerepet szánt, továbbra is az uniós pénzek becsatornázója marad, ám a pályázati rendszer végrehajtó szervei a minisztériumokhoz kerülnek. Az uniós fejlesztéspolitika szálai Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára kezében futnak össze.

Sajtóértesülések szerint a kormány letett az uniós fejlesztési rendszer gyökeres átszabásáról, ami azt jelenti, hogy az uniós pályázati-kifizető rendszert kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) mégsem szántják be. Az NFÜ, amit csak a már futó projektek végigviteléig tartottak volna meg, a hírek szerint ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felügyelete alól a Miniszterelnökséghez kerül.

Vagyis annál a Lázár Jánosnál lesz a kassza kulcsa, akit Orbán már kiszemelt az uniós pénzek kiosztásának gyorsítására, valamint a kiemelt projektekről döntő négytagú Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottságnak is tagja volt.

Az uniós források a következő, 2014-2020 közötti EU-s költségvetési ciklusban is a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül folynak majd hazánkba
Fotó: Túry Gergely

Marad a centralizált struktúra

Az NFÜ megtartásával a kormány úgy fest, a centralizált uniós pénzosztási struktúrát viszi tovább, erős központi vezénylettel (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyett a Miniszterelnökség bizonyíthat). Bár a részletek még nem világosak, az viszont kitűnik, hogy a folyamatos alakítgatás nem tett jót a szervezetnek. A források felhasználásáért felelős személyek a 2010-es átvétel óta elfáradtak és kiábrándultak, éppen azért, mert a rendszer nem működik. Nyilván az sem tett jót, hogy eddig úgy festett, hogy a szervezetet beszántják, csak a folyó ügyeket kell lezárniuk, és hogy az elnök, Petykó Zoltán is távozott, és a posztját nem töltötték be.

A rendszer ilyen irányban történő átszabása ugyanakkor mégsem érkezik váratlanul, mivel már kormányhatározatokban nevesítették azt a három minisztériumot – Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) –, ahová a fejlesztési programokért felelős irányító hatóságok (IH) többsége átkerül. Elvileg januártól már a minisztériumi struktúrákban működnek majd az IH-k, addig egy 6 hónapos átmeneti időszak veszi kezdetét, melynek során az IH-k integrálódnak a minisztériumokba, de még az NFÜ-n belül is működnek. A minisztériumi IH-k ugyanakkor úgy tűnik, az NFÜ IH-jainak alapjain jönnek létre, vagyis nem a nulláról kezdődik el az építkezés, azonban nem egy az egyben kerülhetnek át a minisztériumokhoz. Azt, hogy fizikailag hol helyezkednek majd el az IH munkatársai, még nem lehet tudni, ez minden bizonnyal még a következő hónapokban dől majd el.

A nagy kérdés az, hogy az IH-k “hova érkeznek” majd meg az egyes minisztériumi struktúrákon belül, közvetlenül a miniszter, esetleg valamelyik államtitkár alá tagozódnak-e be. Ennek azért lehet jelentősége, mivel az IH-k minisztériumokba történő átpakolásával az adott területhez tartozó fejlesztéspolitika és a szakpolitika egy szervezeten belülre kerül. A korábbiakban sokszor az volt a probléma, hogy a fejlesztéspolitikai tervezés megelőzte az ágazati stratégiák kialakítását – a szakpolitikai tervezést –, ebből pedig az NFÜ és az adott minisztérium között konfliktusok támadtak.

A mostani átalakítással ezek a konfliktusok a szervezeten belülre helyeződnek, így ott kell lejátszani a “meccseket”. Az új uniós költségvetési időszakban ugyanakkor az EB ex ante, vagyis előzetes feltételeket szabott, ezek egyike pedig az, hogy addig nem indulhat el egy fejlesztési program, míg nincs mögötte összeállított ágazati stratégia. Ez azt jelenti, hogy most már le van fektetve az, hogy a két politikának együtt kell mozognia, így harmonikusabb lehet az együttműködés. Magyarországon a terv az, hogy év végéig elkészülnek ezek a stratégiák, ebben állítólag nem állunk rosszul, bár kisebb csúszás mindig lehet.

Az EB aggódhatott egy picit

Az, hogy miért is telt ennyi időbe, míg egyáltalán döntés született az uniós fejlesztési-kifizetési rendszer átszabásáról, az már egy másik kérdés. A kormány a szokásos lendülettel vágott bele ebbe is, a rendszer átalakításához azonban az Európai Bizottságnak (EB) is van szava. És informálisan bizonyára jelezték is kétségeiket a kormánynak.

Először is, a tavaly belengetett átalakítások kapcsán nem látszott világosan, hogy milyen irányba változna a rendszer, nem volt egyértelmű, hogy milyen struktúra jönne létre. Másodszor, az EB-nek jóval egyszerűbb egy “egycsatornás” partneri viszonyon, az NFÜ-n keresztül intézni az uniós pénzekkel, szabályozással stb. kapcsolódó dolgokat, mint ha ezt legalább 3-4 szervezettel kellett volna intéznie. Harmadsorban pedig az EB arra is figyel, hogy ha már rengeteg pénzt, időt, energiát költöttek arra, hogy egy uniós fejlesztési rendszer kiépüljön egy államban, akkor az valamilyen formában megmaradjon, és a megfelelő kapacitások biztosítottak legyenek – vagyis képesek legyünk arra, hogy fel tudjuk szívni a Brüsszelből érkező pénzeket.

Ráadásul figyelembe kell venni, hogy az EU-ban eltöltött évek közül 2013-2014-ben kell a legtöbb pénzt kifizetni. Az idén véget érő 2007-ben kezdődött uniós költségvetési ciklus pénzügyi zárása 2015-ben fejeződik be, viszont 2014 elején már elindulnak az új ciklus kiírásai, így a két – különböző prioritású és feltételrendszerrel megtámogatott – ciklus kifizetései egy darabig párhuzamosan futnak majd, ami pedig nyilvánvalóan nagy nyomást helyez a már így is leterhelt rendszerre.

Az így átalakuló rendszerben emellett a Miniszterelnökség lesz a fő döntési központ. Az ott dolgozók a területet jól ismerő forrásunk szerint képesek lehetnek a rájuk zúduló feladattal megbirkózni. Az átalakítással akár még hatékonyabbá, gyorsabbá is válhat az uniós források lekötése és felhasználása, ám a rendszernek az igazi próbája a gyakorlat lesz, vagyis hogy nem csak papíron, hanem a valóságban is gyorsabban áramlik-e Magyarországra a hazánknak a következő hét évben biztosított körülbelül 7 ezer milliárd forintos keret. Az már megint egy másik kérdés, hogy a rendelkezésre álló forrásokat hogyan és mire költjük el, az utóbbi évek tapasztalatait érdemes lenne beépíteni.

A Miniszterelnökségen belül uniós fejlesztésekkel foglalkozó dolgozók a területet jól ismerő forrásunk szerint képesek lehetnek a rájuk zúduló feladattal megbirkózni. Az átalakítással akár még hatékonyabbá, gyorsabbá is válhat az uniós források lekötése és felhasználása, ám a rendszernek az igazi próbája a gyakorlat lesz, vagyis hogy nem csak papíron, hanem a valóságban is gyorsabban áramlik-e Magyarországra a hazánknak a következő hét évben biztosított körülbelül 7 ezer milliárd forintos keret. Az már megint egy másik kérdés, hogy a rendelkezésre álló forrásokat hogyan és mire költjük el, az utóbbi évek tapasztalait érdemes lenne beépíteni.
Így költenénk el a 2014–2020 közötti uniós forrásokat
Varga Mihály csütörtökön a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén ismertette, hogy a legtöbb forrás – várhatóan mintegy 1200 milliárd forint – a foglalkoztatás ösztönzésére jut 2014 és 2020 között; ez az összeg duplája a jelenleginek. A kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítására több mint 1100 milliárd forintot fordítana a kormány. A harmadik legtöbb forrás – közel 900 milliárd forint – közlekedésre, míg több mint 800 milliárd forint – a jelenlegi keret háromszorosa – az energiahatékony gazdaságra jut, míg kutatás-fejlesztésre és innovációra több mint 700 milliárd forint lesz várhatóan, ez a jelenlegi duplája. A 2014–2020-as időszakra vonatkozó Partnerségi Megállapodás 11 tematikus célkitűzés mentén, a jelenlegi 16 operatív program helyett 9 operatív program keretében tervezi a források felhasználását.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a hvg gazd Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy “Tetszik”-et. Nem bánja meg!

forrás:hvg.hu

Orban à Bruxelles a succombé à un plan de conversion élevé et le bon sens

L’Agence nationale de développement, qui a eu un rôle beaucoup moins pour le gouvernement, en principe, rester becsatornázója des fonds de l’UE, mais les organes exécutifs du système d’application sont les ministères. Développement politique ramifications John Lazar de l’UE, le secrétaire à la course du Premier ministre avec sa main.

Selon la presse, le gouvernement a adopté un système radical de développement de l’UE átszabásáról, ce qui signifie que le système opérateur Agence nationale du développement de l’UE sur les paiements d’appels d’offres (NDA) n’ont pas été labouré sur. La NDA, qui venait d’être retenu par les projets existants végigviteléig, selon les nouvelles en même temps de la tutelle du Ministère du Développement National (MDN) est le Premier ministre de la Communauté.

En d’autres termes, plus le John Lazar sera la clé de la caisse, qui Orban a choisi d’accélérer l’attribution des fonds de l’UE, ainsi que des projets spéciaux et le Comité directeur national de développement quatre derniers étaient également membres.

Fonds de l’UE dans le prochain exercice 2014-2020, le cycle européen, auront lieu dans notre pays à travers l’Agence nationale de développement
Photo: Gregory siècle

gauche avec la structure centralisée

Le gouvernement NDA conservant l’apparence d’une structure de distribution des fonds de l’UE centralisée portera une forte vezénylettel central (à la place du Ministère du développement national, constatée par le bureau du Premier ministre). Bien que les détails ne sont pas encore claires, mais il est clair que la poursuite en aide n’était pas bon pour le corps. Les personnes responsables de l’utilisation des ressources fatigué et désillusionné, c’est précisément parce que le système ne fonctionne pas depuis la reprise en 2010. Manifestement, il n’a pas aidé que j’ai peint que labouré le corps, seuls les problèmes actuels devraient être en mesure de fermer, et que le président, Z. Petykó a disparu, et le poste n’est pas remplie.

De cette façon, la reconstruction du système ne vient pas de manière inattendue, de même que les décisions du gouvernement identifiés dans la cours des trois ministères – le ministère de l’Economie nationale (MEN), le Ministère du Développement National (MDN), Direction des Ressources Humaines (EMMI) – qui est responsable du programme de développement pour l’autorité de gestion (MA ) La majorité déplacée. En principe, Janvier a été les structures et le fonctionnement des AMM du ministère, alors qu’une période de transition de six mois débutera dans lequel les AG sont intégrées dans le ministère, mais aussi fonctionner dans l’espace NDA est n. Le ministère de l’AMM, mais il semble que la NDA MA Jain fondations sont créés à partir de rien qui ne commence pas avec la construction, mais pas un ne peut déplacer les ministères. Il doit être physiquement et sont situés dans le personnel de l’AG, n’est pas encore connu, il est certainement plus dans les prochains mois sera décidé.

La grande question est de savoir si les mas à venir », puis à l’intérieur de chacune des structures ministérielles directement au ministre, peut être divisé en un sous le secrétaire d’État. Cela pourrait être importante parce que les ministères átpakolásával Le développement de la politique du MAS et politique dans la région est au sein d’une organisation. Dans le passé, de nombreuses fois le problème était que la planification de la politique de développement a précédé l’élaboration de stratégies sectorielles – l’élaboration des politiques – et donc, que les conflits ont surgi entre le CND et le ministère.

La transformation actuelle de ces conflits au sein de l’organisation peut empiler afin qu’ils puissent être lus sur les «matches». La nouvelle période budgétaire de l’UE, cependant, l’ex ante de la Cour, qui est, les conditions pré-faites, dont l’un est qui ne va pas commencer un développement du programme, alors qu’aucune assemblée derrière la stratégie sectorielle. Cela signifie que l’entreprise est placée sur le fait que les deux politiques se déplacer le long, donc une coopération harmonieuse. En Hongrie, le plan doit être prêt d’ici la fin de l’année, ces stratégies ne sont pas censés se tenir en mauvais, mais vous pouvez toujours glisser plus bas.

EB aggódhatott un peu

Est-ce pour cela que vous avez pris autant de temps avant qu’une décision a été rendue à tous les systèmes de paiement átszabásáról-développement de l’UE, c’est une autre question. Le gouvernement a réduit la vigueur habituelle dans ce aussi bien, mais le système est la transformation de la Commission européenne (CE) est également le mot de passe. Et certainement indiqué officieusement doute aussi le gouvernement.

D’abord, il ne semble pas l’an dernier dans le cadre de la restructuration belengetett instructions claires sur la façon de changer le système, il n’était pas clair quelle structure serait créée. Deuxièmement, la Cour de justice adressée au fonds de l’UE, la réglementation, etc est beaucoup plus facile pour un partenariat “canal unique” conçu pour être mené à bien liée à ce genre de choses devraient avoir au moins organisation encourir 3-4. Troisièmement, la CE a également observé que si vous avez beaucoup d’argent, le temps et l’énergie consacrés à un système de développement de l’UE en vigueur dans un État, vous rester dans une certaine forme, et les capacités correspondantes sont fournis pour – qui nous permet de fournir un aperçu sucer l’argent de Bruxelles.

En outre, en tenant compte que les années passées dans l’UE de 2013-2014 devraient être dans le plus d’argent pour payer. La clôture financière de la fin de l’année a commencé en 2007 le cycle budgétaire de l’UE en 2015 sera achevé, mais le début de l’année 2014 qui a commencé la nouvelle thèse de cycle, donc les deux – des priorités et des conditionnalités des créances – cycle de paiement se déroulera en parallèle pendant un certain temps, ce qui est évidemment beaucoup de pression sur un système déjà surchargé.

Le système est également en train de changer la façon dont le premier ministre sera le centre décisionnel principal. Où les employés peuvent être en mesure de faire face aux tâches accumulées sur eux, selon des sources familières avec la région. Pour le changer pour un système plus efficace, plus rapide aussi peuvent commettre des fonds et l’utilisation de l’UE, mais le système est le véritable test sera dans la pratique, c’est, non seulement sur le papier mais aussi dans la réalité plus rapidement des flux à la Hongrie en Hongrie disponible dans les sept prochaines années, environ 7 milliards de forints cadre. C’est une autre question de savoir comment et ce que nous dépensons les ressources disponibles, l’expérience des dernières années doit être installé de nouveau.

Union au sein du Cabinet du Premier Ministre relativement à des agents de développement peut être capable de faire face à la tâche assailli les familiariser avec les sources de ladite zone. Pour le changer pour un système plus efficace, plus rapide aussi peuvent commettre des fonds et l’utilisation de l’UE, mais le système est le véritable test sera dans la pratique, c’est, non seulement sur le papier mais aussi dans la réalité plus rapidement des flux à la Hongrie en Hongrie disponible dans les sept prochaines années, environ 7 milliards de forints cadre. C’est une autre question de savoir comment et ce que nous dépensons les ressources disponibles pour son expérience des dernières années devrait être réinstallée.
Donc passer dans les fonds de l’UE 2014-2020
Mihály Varga a présenté jeudi le développement des affaires réunion du Conseil de la plupart des sources – est prévu pour 1200 milliards HUF – obtenir pour stimuler l’emploi entre 2014 et 2020, ce montant est le double du niveau actuel. Amélioration de la compétitivité des petites et moyennes entreprises plus de 1.100 milliards de forints versés au gouvernement. Les tiers plupart des sources – près de HUF 900 milliards – les transports, tandis que plus de 800 milliards de forints – trois fois le cadre actuel – une économie à haut rendement énergétique devient, tandis que devront recherche et développement et d’innovation depuis plus de 700 milliards de forints pour présenter deux fois. Accord de partenariat pour la période 2014-2020 est le long de 11 objectifs thématiques, la planification de l’utilisation des ressources dans les programmes opérationnels 9 au lieu des actuels programmes opérationnels 16.

Si vous trouvez cet article intéressant, s’il vous plaît visitez la page Facebook gestion de HVG et de le presser un “Like” de. Je ne le regrette pas!
Source: hvg.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |