< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Török Gábor: Bajnai nem lesz közös miniszterelnök-jelölt

| Mobile | RSS

Török Gábor: Bajnai nem lesz közös miniszterelnök-jelölt

2013. július 12. | hozzászólás | Közélet

Szerintem mára eldőlt, hogy Bajnai Gordonnak nincs esélye arra, hogy a 2014-es választási kampányban a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje legyen – írja blogján Török Gábor politológus.

Bár pártját bejegyezték, Bajnai Gordon tavaly ősszel elkezdett kísérlete, amely arra irányult, hogy a volt miniszterelnök legyen a baloldali ellenzék közös kormányfő-jelöltje, elbukott – vélekedik Török Gábor blogján. A politológus szerint a tavaly október 23-án nyilvánosság elé álló Bajnai terve, hogy egy látványos offenzívával rábírja a szocialistákat arra, hogy mögé álljanak, nem volt eleve irreális. Ez a momentum azonban elszállt, például Mesterházy Attila MSZP-elnöknek köszönhetően.

Török szerint a volt kormányfőnek arra volt, arra lett volna szüksége, hogy legyenek olyanok, akik az MSZP-ben felvetik miniszterelnök-jelöltségét, akik meggyőzik a szocialista küldötteket és tulajdonképpen legyőzik Mesterházy Attilát a belső harcban. Bajnai ezen a téren teljes kudarcot vallott. Ha kíváncsi Török Gábor cikkére, itt olvashatja.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 320 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: