< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Kiknek jó a társadalmi ellenőrzések, avagy a piaci trükkök világa…((((( Who has good social controls, or the world market tricks …

| Mobile | RSS

Kiknek jó a társadalmi ellenőrzések, avagy a piaci trükkök világa…((((( Who has good social controls, or the world market tricks …

2013. július 14. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

A Fecsegő Fogyasztóvédelmi Magazinunk több piacon is tartott „ellenőrzéseket”. A tapasztalatok tárháza igencsak színes s kivédhetetlenek. Példákkal illusztráljuk a kacskaringós agyú adócsalók trükkjeit a jelenlegi pici körképekben.

A hazai lakosság vásárlási szokásaiban jelentős változások léptek életbe. Ezek attitűdjei a munkanélküliség, a minimálbér, az alkoholizmus, a közmunka, a családon belüli erőszak, a fogyasztói kultúra hiánya, fogyasztóvédelmi oktatás hiánya az iskolai rendszeren belül s kívül is.

A hazai termelés jelenlegi hiánya, rányomja, a bélyegét az emberekre, szinte rabszolgákat termel az országunk a Kínai, Vietnámi „kereskedőknek”! A magyar munkaerő lealázása szisztematikusan történik, míg az EU- ban egy kereskedő havi munkabére meghaladja az 1 millió Ft. Addig Magyarországon a világhírű gyárakat, – konzervgyár – könnyűipari termelő egységeket, gyógyszergyárakat szándékosan szüntették meg.

A hazai gyógyszergyártás a világ élvonalába tartozott. – ám a demokrácia acélökle szétzúzta a magyar hungarikumokat…

A munkásokat munkanélkülivé, hajléktalanná tette, a családon belüli erőszak tombol! A kormány nem tud mit kezdeni ezekkel a költségnövelő közszereplőkkel, ezért ingyen népkonyhát szerveznek a jelesebb ünnepekkor(…)

A rabszolgasors hazai fejlődését az EU belépésétől lehet-kell számolni.

A kereskedelem és a gyártás fellegvára a távol-kelet… nyilván az olcsó munkaerővel van összefüggésbe. Miért írom ezt le?
Piti a mezőgazdasági munkaerő, ezáltal az alapanyag is, s ehhez párosul, hogy a konfekcionálók is egy európai számára elképzelhetetlenül csecsszopó órabérért dolgoznak.

A bekerülési árakból ízelítő: – egy pár cipő ára 100FT, egy póló 10Ft, kabát 150Ft ért érkezik az országba! Mennyiért adják el? Szégyen leírni ezeknek a moslék termékeknek az árát! Hazánk polgárai kínai, vietnámi cuccukban járnak! Az iskolások egyenruháját a kínai termékek színvonaltalansága határozzák meg mind színben, mind méretben s minőségben…

Magyarországon megszüntették 1968- ban a kék köpeny s az egyenruha viselését… most mi a helyzet… Kínai gladiátorokká váltunk! Egymás ellen kell harcolnunk!Az éhség nagy úr!

A világ minden táján s annak jelentősebb városaiban, piacain megjelennek a Kínai- Hongongi- Vietnámi „kereskedők”. A selejtes termékek halmazát gúlában árulják a mohó magyaroknak pár ezer forintért, amit az első mosás után ki kell dobni! A vidéki kereskedők is a Józsefvárosi piacokon szerzik be a készleteiket. Egy szó mint száz „nagykereskedelmet” folytatnak. Hihihihihi!

A bajok valahol itt kezdődnek, mivel árumozgás, bizonylat nincs! Nem is beszélve a vámkezelésről, amit feltehetőleg nem Magyarországon végeztettek el! A szomszéd országokból s onnan a szabad határokon átáramlott árudömping hulláma lepi el kis hazánkat.

Feltételezem, illegális üzemek működnek, aminek nincs nyoma?!

A külföldi ’kereskedők” számlát, nyugtát nem adnak! Ergo; az állam, sem az előállításból, sem a forgalmazásból származó bevételekből nem részesül! Az általuk foglalkoztatott emberek nincsenek bejelentve! Nem is lesznek?

A NAV fut a pénze után. Egy biztos, az adócsalók árui iránti tömegigény jelentkezik a működésükre! Napi életciklussá vált e – kereslet-kínálat a honfitársainknál! Fordítva azt is mondhatnánk: – a sántító árubeszerzés lehetőségét szüntesse meg az állam, vagy teremtse meg az adózó működés feltételeit.

A hazai legális kereskedelemben általában partnerek az ellenőrök a kereskedőkkel, addig az adócsalók menekülnek és menet közben gyarapodnak a NAV szeme előtt! A kis gömböc fogalmi zavarban van?

Lássunk egy példát a Józsefvárosi piaci technikák közül!

– Az ellenőrök, amikor próbavásárlást kezdeményeznének az üzletben, az eladó egyszerűen kimegy,,,, tehát az ellenőrzés befulladt,
– Az eladó a kontrollkor az üzletet menet közben bezárja s távolról röhög az ellenőrökön,
– Az ellenőrzéskor kiírják „csak nagybani értékesítés” ! A revizorok nem tudják bizonyítani a próbavásárlást, mivel kisker áron kezdték el,
– Az kereskedésben kizárólag kis mennyiségű árut tartanak. Ezzel, akadályozzák az ellenőrzést, s annak hatékonyságát,
– Mobil telefonnal fényképezik le az ellenőröket s pár másodperc alatt szétküldik a piaci szereplőknek. SOS!
– Saját jelzési technikát dolgoztak ki… hangos bemondón rejtett kóddal jelzik, ellenőrök vannak a piacon, Stop! Megállni nem kötelező?
– A kínaiak az ellenőrzés pillanatában nem tudnak magyarul.

A hatalom visszavághatna! Egy pár ötlet a kollégák felé.

– A piac üzemeltetője naprakész nyilvántartást vezessen a piacon lévő kereskedőkről, s annak termékeikről,
– Az ismétlődő szabálytalanságok esetén a jegyző szüntesse be a piac működését
– Ellenőrzéskor az árusítóhelyet elhagyó személytől foglalják le az árut jegyzőkönyvileg, majd osszák szét a mély szegénységben élő családok között,
– Érdemes kidolgozni egy ellenőrzési szisztémát, s olyan mértékbe muszáj büntetni, hogy később ne érjen meg az adócsalóknak megnyitni újból az üzletet.

Remélem ezzel a pár anomáliával tudtam segíteni a NAV és ezen keresztül az állami büdzsé bevételének gyarapításában!

2013. július 14 -oil-

Prater consumer magazines MARKET also held several “checks”. A very colorful array of experiences and kivédhetetlenek. Examples illustrate the winding-minded fraudsters tricks of the current round tiny pictures.

The native people shopping habits of significant changes took effect. These attitudes of unemployment, the minimum wage, alcoholism, public works, domestic violence, lack of consumer culture, lack of consumer education in the school system and beyond.

Attendance lack of domestic production, overhangs, the stamp of the country produces almost slaves to the Chinese, Vietnamese “dealers”! The Hungarian labor lealázása systematically, while the EU is a merchant monthly wages of more than £ 1 million in Hungary, world famous factories – cannery – light industrial units on deliberately abolished.

The home belonged to a world-class pharmaceutical manufacturing. – But acélökle democracy crushed the Hungarian Hungarica … the workers were made homeless.
The development of the domestic slavery of EU entry can be removed.

The manufacturing centers in the Far done … obviously the cheap labor is associated. Why am I writing this down?
Cheap agricultural labor, thus the base material, and this, together with the made-up work is unimaginably suckling an hourly rate in Europe.

A Taste of cost prices – a pair of shoes cost 100FT, a T-shirt 10Ft, 150Ft coat has come to the country! And how much is given away? Shame describe these shoddy products the price! Our country’s citizens go Chinese, Vietnamese, their stuff! The school uniform-standard Chinese products is determined by both color and size and quality …

Hungary abolished in 1968 – at the cape costume … now what’s going on … we have become gladiators! We must fight against each other!

All over the world and its major cities and markets appear in the Chinese-Vietnamese-Hongongi “dealers”. A stacked set of faulty products sold to eager Hungarians few thousand florins, which should be discarded after the first wash! The rural traders in the markets Józsefvárosi procure their supplies. All in all “big trade” conduct. Hihihihihi!

The troubles start here somewhere, since movements, there is no proof! And not to mention the customs clearance, we probably were not treated in Hungary! The neighboring countries from where it flowed through the open border árudömping wave swarming with our country.

I assume that operate illegal enterprises, with no trace?
The foreign ‘merchants’ bills, receipts do not give a! Ergo, the state or the production, either from the proceeds of distributions does not receive! For them, people are not registered!
The NAV is running after money. One thing is certain, mass demand for their operations! Daily életciklussá to become – a demand than compatriots! Conversely, we can say: – eliminate the possibility of limping into the public supply or create the conditions for the operation.

The domestic legal trade partners of the inspectors general of the merchants, while at fraudsters escape and thrive on the fly in front of the NAV eyes!

Here is an example of Joseph Urban Market techniques!

– The inspectors, mystery shopping when to initiate the shop, the seller goes out, and thus the control befullad,
– The sale of control when the deal closes and laughing at a distance of reviewers
– Write out the check, “Wholesale sales only!” The auditors are not able to demonstrate the mystery shopping, as retailers started to price
– Contain only a small amount of trading goods. By doing so, prevent the audit and its effectiveness
– Cell phone photos are circulated down the inspectors and operators in a few seconds,
– Private labeling techniques have been developed … Paging show hidden code inspectors are on the market,
– The Chinese are in control at the moment they are not in English.

power would strike back! A few ideas to colleagues.

– The market operates up to date records of traders in the market, and their products,
– In the case of repeated irregularities in the minutes to stop the operation of the market
– When a person leave the check outlets to occupy the goods jegyzőkönyvileg,
– We developed a control systems made, and must be punished to the extent that it does not touch later re-open the business.

I hope I could help with a few anomalies in the NAV and thereby increase their revenue for the state budget!

2013th July 14, oil-

Leave a Reply 1486 megnézve, 1 alkalommal mai nap |