< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Kalandos tárlatvezetések a Nándorfehérvári Emléknapon

| Mobile | RSS

Kalandos tárlatvezetések a Nándorfehérvári Emléknapon

2013. július 17. | hozzászólás | Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Különleges tárlatvezetésekkel készül az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont az idei Nándorfehérvári Emléknapra: július 20-án, szombaton a magyar történelem egyik legnagyobb diadalára emlékeznek Szegeden.

Idén július 20-án rendezik meg a VIII. Nándorfehérvári Emléknapot az alsóvárosi ferences kolostor tövében. Az 1456-os diadal emléke előtt különleges tárlatvezetésekkel tiszteleg a látogatóközpont: a speciális vezetéseken résztvevők megismerhetik a Szeplőtelen fogantatás szobrot, Magyarország egyetlen kültéri, festett barokk kőszobrát, bebarangolhatják a quadrumot és a gyógynövényes kertet, a refektóriumot, a sekrestyét és magát a templomot is.

A tárlatvezetések központi alakja Kapisztrán Szent János lesz, aki hetvenéves korában vett részt a nándorfehérvári csatában: keresztjét magasra emelve vezette lelkes keresztes seregét a török ellen, így vállalva óriási szerepet Hunyadi János mellett. Az emléknap tárlatvezetésein az érdeklődők megismerhetik Kapisztrán Szent János életét, a quadrumban található szobrát, valamint azt is megtudhatják, mi köze van Szegednek és az alsóvárosi kolostornak a viadalhoz és miért is harangoznak azóta minden délben.

A különleges tárlatvezetéseken különleges jegyárakkal várják a látogatókat: a családi belépő a nándorfehérvári viadal emlékére 1456 forintba kerül majd, mely mellé a gyermekeknek ingyenes arcfestést is kínálnak a szervezők. A teljes árú jegyet 450, a kedvezményeset 350 forintért válthatják meg az érdeklődők, a tárlatvezetések minden egész órában fognak indulni.

Az emléknap programjairól az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont honlapján, a www.latogatobarat.hu oldalon találhatóak részletesebb információk.

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: