< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Navracsics: Jó a gazdasági növekedés esélye

| Mobile | RSS

Navracsics: Jó a gazdasági növekedés esélye

2013. július 17. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

A miniszterelnök-helyettes azt mondta: az építőiparban tíz százalékkal bővültek a beruházások, ami egyértelmű jele annak, hogy megindulhat a növekedés.

Magyarország jó eséllyel lép a gazdasági növekedés útjára – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Szatmári Malomipar Kft. új malmának alapkőletételi ünnepségén Veszprémben szerdán.

Navracsics Tibor kifejtette: az építőiparban tíz százalékkal bővültek a beruházások, ami egyértelműen jelzése annak, hogy megindulhat a növekedés. Az Európai Unió kiengedett minket a túlzottdeficit-eljárásból, s “most már széles körben is elfogadottá vált, hogy a költségvetési hiányt három százalék alatt tudjuk tartani” idén és jövőre is, és ezért erősödik a befektetői bizalom – mondta a közigazgatási és igazságügy-miniszter.

Hozzáfűzte: a veszprémi vállalkozások mintha jobban tudnák kezelni a gazdasági válságot az átlagosnál, nem hagyják magukat, nem várnak az állam segítségére, hanem saját erejükből is mindent megtesznek azért, hogy talpon maradhassanak.

Köszönetet mondott Szatmári Zoltán cégtulajdonosnak, amiért felismerte, hogy a Veszprém belvárosában működő malom teherré vált az ott élőknek, és új malom építésébe fogott a megyeszékhely veszprém-kádártai városrészén.

A Szatmári Malomipar Kft. régi, napi 120 tonna kapacitású malmát bezárja és új malmot épít 1,7-1,8 milliárd forintos beruházással; a napi 250 tonna kapacitású malmot a jövő májusban adják át – mondta Tóth-Kása Attila, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a megnyitón. Hozzátette: a 6-700 négyzetméter alapterületű, 51 fős malomban 10-15 új munkahely jön létre.

Szatmári Zoltán cégtulajdonos arról beszélt, hogy a fogyasztói elvárások nőnek, mindennap meg kell küzdeni a vevőkért, s ez csak folyamatos fejlesztéssel sikerülhet – mondta a cégvezető. Hangsúlyozta: a búzát főként termelőktől, gazdálkodóktól vásárolják fel. Úgy vélekedett, az új malommal erősödik a cég piaci pozíciója.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere fontosnak nevezte a beruházást, hiszen új munkahelyeket teremt.

A Szatmári Malomipar Kft. 2012-ben 9,6 milliárd forintos árbevételt el, a kft. összesen 190 ezer tonna gabonát dolgoz fel évente és több mint 100 embernek ad munkát.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |