< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Elképesztő hiba: fejjel lefelé szerelték be a rakéta alkatrészeit((((( C’est une erreur étonnante: montée à l’envers sur les parties d’une roquette

| Mobile | RSS

Elképesztő hiba: fejjel lefelé szerelték be a rakéta alkatrészeit((((( C’est une erreur étonnante: montée à l’envers sur les parties d’une roquette

2013. július 18. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

Elképesztő hiba: fejjel lefelé szerelték be a rakéta alkatrészeit

A rosszul beállított szögsebesség-jeladók miatt robbant fel július 2-án az orosz Proton hordozórakéta – közölte csütörtökön az orosz űrkutatási hivatal (Roszkoszmosz) vezetőjének helyettese.

Alekszandr Lopatyin elmondta, hogy a rakéta összeszerelésekor a Hrunyicsev űripari központban a hat szögsebesség-érzékelő közül hármat szereltek be rosszul, 180 fokkal elfordítva, így a rakéta vezérlő rendszere rossz adatokat kapott a Proton helyzetéről.

A hordozórakéta balesete így elsősorban emberi hibára vezethető vissza – állapította meg a robbanás okait vizsgáló bizottság.
Infinety network
A három orosz Glonaszsz navigációs műholdat szállító hordozórakétát a kazahsztáni Bajkonurban lőtték fel, de az űreszköz az indítást követő 32. másodpercben felrobbant, majd lezuhant. Vele együtt megsemmisültek a műholdak is. A kárt több mint 4 milliárd rubelre (körülbelül 27 milliárd forintra) becsülik.

Dmitrij Rogozin, az űrkutatásért és az űriparért felelős miniszterelnök-helyettes július 5-én azt közölte, hogy Proton típusú hordozórakéták fellövését addig szüneteltetik, amíg véget nem ér a baleset okainak kivizsgálása. Most Alekszandr Lopatyin arról tájékoztatott, hogy szeptembernél korábban nem újítják fel a fellövéseket.

Dmitrij Medvegyev kormányfő a baleset napján arra utasította Rogozint, állítsa össze azoknak a listáját, akiket felelősség terhel a Bajkonurban fellőtt hordozórakéta felrobbanásáért. Hozzátette, hogy a Roszkoszmosz vezetését is látni akarja közöttük.

Legutóbb tavaly augusztusban végződött kudarccal egy orosz és egy indonéz műhold felbocsátása az orosz Proton-M hordozórakétával.

forrás:stop.hu

C’est une erreur étonnante: montée à l’envers sur les parties d’une roquette

A encodeurs angulaires mal ajustés ont explosé le 2 Juillet, la fusée russe Proton – a déclaré jeudi l’agence spatiale leader adjoint russe (Roszkoszmosz).

Alexandre Lopatine dit que la fusée est assemblé dans l’espace Hrunyicsev centre industriel de l’hexagone sont trois capteurs de vitesse de rotation montés incorrectement 180 degrés de sorte que le système de guidage de missile pour un proton reçu mauvaise situation de données.

L’accident du lanceur afin principalement due à une erreur humaine – de trouver les causes de l’explosion sont toujours comité d’enquête.
Infinety réseau
Les trois satellites de navigation russes transportant Glonaszsz lanceur à Baïkonour, au Kazakhstan a été abattu, mais le vaisseau spatial après le lancement 32 deuxième a explosé et s’est écrasé. Péri avec lui dans les satellites. Les dégâts sont estimés à plus de 4 milliards de roubles (environ 27 milliards de HUF).

Dmitri Rogozine, le űrkutatásért et vice-Premier ministre en charge de űriparért Juillet 5 ont indiqué que le type de lancement de Proton de fusée jusqu’à suspendue jusqu’à ce que l’enquête sur les causes de l’accident. Maintenant Aleksandr Lopatin informé que des humains septembre a eu pas renouvelé le fellövéseket.

Le Premier ministre Dmitri Medvedev, le jour de l’accident de Rogozina chargé de dresser la liste de ceux qui sont responsables de la fusée lancée de Baïkonour felrobbanásáért. Il a ajouté que la direction veut voir Roszkoszmosz entre eux.

Dernier Août l’année dernière soldée par un échec, un Russe et un satellite indonésien felbocsátása le lanceur Proton-M russe.
Source: stop.hu

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |