< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Pofátlan bokszcsalás: tíz helyett kilencig számolt a KO-t hirdető bíró

| Mobile | RSS

Pofátlan bokszcsalás: tíz helyett kilencig számolt a KO-t hirdető bíró

2013. július 22. | 1 Hozzászólás | Sport

Botrányos véget ért a Derek Chisora–Malik Scott nehézsúlyú mérkőzést, amit a WBO betöltetlen vilgábajnoki címéért vívtak a Wembleyben. Meglepetésre nem a Klicskókkal is balhéző Chisora került a középpontba, hanem a bíró, aki egyszerűen leléptette a láthatóan jó állapotban lévő Scottot.

Scott veretlenként érkezett a meccsre, de Chisora azt csinálta, amit szokott, ahogy más ellenfeleire, az amerikaira is bátran ráment. Ő irányította a mérkőzést, de Scott is tartotta magát, nem alakult ki döntő fölény.

A tízmenetesre kiírt mérkőzés azonban a hatodikban furcsa körülmények között ért véget. Chisora sarokba szorította ellenfelét, és megsorozta a köteleknél. Egy jobbostól padlóra is került Scott, a bíró el is kezdte a számolást. Scott, ahogy ilyen esetekben a bokszolók többsége, féltérden állva hagyta a rászámolást, úgy tűnt, semmi baja sincs, egyszerűen csak pihent, még a szorítósegédeivel is kommunikált.

A bíró kilencnél járt a számolásban, amikor elkezdett felállni, de ebben a pillanatban Phil Edwards leléptette Scottot, és kihirdette Chisora KO-győzelmét. Jogtalanul, mert a bírónak tízig kellett volna jutnia a számolásban a szabályok szerint.
Lejátszás
Számolj el tízig, de ez még a bokszbírónak sem megy
Malik Scottot már 8-nál leléptette, pedig folytatta volna Chisora ellen

Ez a leléptetés sokáig vitatéma marad, valószínűleg Scott is hibázott, ha már nyolcnál (eddig mindenképpen elszámolnak a bírók) feláll, mehetett volna tovább a meccs.

Scottnak azért is fájó ez a vereség, mert ez volt életében az első, az ezt megelőző 36 mérkőzéséből 35-öt megnyert, és egy döntetlenje is volt még.
forrás:index.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: