< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lassíthatja a szklerózis multiplex kialakulását egy új felfedezés((((( Puede retrasar el desarrollo de la esclerosis múltiple, un nuevo descubrimiento

| Mobile | RSS

Lassíthatja a szklerózis multiplex kialakulását egy új felfedezés((((( Puede retrasar el desarrollo de la esclerosis múltiple, un nuevo descubrimiento

2013. július 23. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Lassíthatja a szklerózis multiplex kialakulását egy új felfedezés

Egy lépéssel közelebb jutottak az Edinburghi Egyetem kutatói a szklerózis multiplex kialakulását lassító gyógymódhoz.

A szklerózisos (SM) betegek agyi és gerincvelői idegsejtjeinek nyúlványait körülvevő védőburok, a mielin (velőshüvely) roncsolódik. A tudósok felfedezték, hogy a makrofág nevű immunsejtek elősegítik a mielin regenerációját. Azt remélik, eredményeik új gyógyszerek kifejlesztéséhez vezethetnek – számolt be a BBC hírportálja a Nature Neuroscience című szaklapban megjelent tanulmányról.

A betegeknél a velőshüvely roncsolódása következtében az idegrost rosszul működik: lassabban vagy egyáltalán nem vezeti az ingerületet. Az üzenetátvitel zavarai látási és egyensúlyproblémákat okoznak. A betegség gyógyíthatatlan, kezelése jelenleg a mielinkárosodás korlátozására irányul.

Az Edinburghi Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy a makrofág immunsejtek egy aktivin-A nevű vegyületet képesek kibocsátani, amely fokozza a mielin termelődését.

“Az alkalmazott terápiák a kezdeti velőshüvely-sérülés csökkentését célozzák, ám nem serkentik a mielin újraépülését. Kutatásunk olyan új, a mielintermelést elősegítő gyógyszerek kifejlesztését mozdíthatja elő, amelyek helyreállíthatják az érintett betegek megromlott életfunkcióit” – hangoztatta Veronique Miron, az egyetem Regeneratív Orvosi Kutatási Központjának munkatársa.

Miután emberi szöveteken és egerekben megvizsgálták a mielin regenerációját, a tudósok azt kutatják, hogyan működik az aktivin-A, és fokozható-e a termelődése.

forrás:ma.hu

Puede retrasar el desarrollo de la esclerosis múltiple, un nuevo descubrimiento

Los investigadores están un paso más cerca de la Universidad de Edimburgo en el retraso del desarrollo de la esclerosis múltiple, curación.

Los pacientes con esclerosis (MS) con el cerebro y la médula espinal neuronas salientes que rodean la vaina protectora de mielina (desmielinización) es destruido. Los científicos han encontrado que las células inmunes llamadas macrófagos promueven la regeneración de la mielina. Ellos esperan que sus resultados podrían conducir al desarrollo de nuevos medicamentos – informó en el sitio web de noticias BBC de la revista Nature Neuroscience estudio publicado.

En los pacientes, la destrucción de la mielina como resultado de las fibras nerviosas mal funcionamiento: lento o no en absoluto llevado por los impulsos. Los disturbios de transmisión de mensajes de problemas de visión y el equilibrio causados​​. La enfermedad es incurable, el tratamiento está dirigido a limitar el daño a la mielina.

Investigadores de la Universidad de Edimburgo ha descubierto que las células inmunes de macrófagos a un compuesto llamado activina-A puede ser emitido, lo que aumenta la producción de mielina.

“Las terapias utilizadas para reducir el objetivo inicial lesiones mielina, pero no estimula la remodelación de mielina de nuestra investigación es una nueva producción de mielina para facilitar el desarrollo de medicamentos, lo que ayuda a restaurar los pacientes afectados por el deterioro de los signos vitales.” – Hizo eco Veronique Miron, de la Universidad de Regenerativa del Centro de Investigación de Medicina personal.

Después de los tejidos humanos y ratones examinaron la regeneración de la mielina, los científicos investigaron cómo funciona para activina-A, y si el aumento en la producción.

Fuente: ma.hu

Leave a Reply 377 megnézve, 3 alkalommal mai nap |