< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Nyolcgólos sikerrel rajtolt a férfi vízilabdacsapat

| Mobile | RSS

Nyolcgólos sikerrel rajtolt a férfi vízilabdacsapat

2013. július 23. | 1 Hozzászólás | Sport

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a várakozásnak megfelelően simán, 13-5-re verte a kínai csapatot.

Magabiztos, 8 gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a barcelonai vizes világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a várakozásnak megfelelően simán, 13-5-re verte a kínai csapatot.

A magyarok szerdán 13.30 órától a szerbekkel találkoznak.

Eredmény:

férfi vízilabdatorna, 1. forduló, C csoport:
Magyarország-Kína 13-5 (3-1, 4-1, 3-2, 3-1)

a magyar csapat gólszerzői: Szivós 3, Varga Dénes 2, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Bedő 1, Bátori 1, Varga Dániel 1, Vámos 1

Némi meglepetésre a kínai csapat szerezte meg a vezetést, ám a következő támadásból Varga Dénes ötméteresből egyenlített. A következő percekben Szivós Márton pillanatai következtek, két remek távoli lövésből volt eredményes.

A második negyed is ázsiai találattal indult, de Hárai Balázs emberelőnyből válaszolt, majd Szivós és Varga Dénes is jelentkezett egy-egy bombával. A játékrészt Hosnyánszky Norbert találata zárta.

A harmadik játékrészben már a magyaroké volt az első gól, Hosnyánszky távolról talált a kapuba. A kínaiak első emberelőnyös találatukkal szépítettek. A hatgólos különbséget a 20 esztendős Bedő Krisztián állította vissza, majd Hárai egy megúszás után növelte az előnyt. A kínai válogatott akcióból válaszolt.

Az utolsó negyedben az első vb-gólját jegyző Bátori Bence volt távolról eredményes, majd egy labdaszerzést követően a sérüléséből nemrég felépülő csapatkapitány, Varga Dániel is megszerezte első gólját a tornán. A kínaiak egy szép kapásgóllal válaszoltak. A végeredményt Vámos Márton állította be egy megúszást követő bombagóllal.

A kvartett korábbi mérkőzésén:
Szerbia-Ausztrália 10-7 (4-3, 2-0, 1-2, 3-2)

forrás:dm.hu

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: