< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Ferenc pápa: a papság adja fel kényelmét

| Mobile | RSS

Ferenc pápa: a papság adja fel kényelmét

2013. július 27. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

Ferenc pápa felszólította a papságot, hogy menjen az emberek közé, segítse a szegényeket és a szükséget szenvedőket.

Ferenc pápa misét mutatott be szombaton Rio de Janeiro székesegyházában, és ennek keretében felszólította a papságot, hogy adja fel kényelmét, menjen az emberek közé, segítse a szegényeket és a szükséget szenvedőket.

“Nem zárkózhatunk be a plébániáinkra, közösségeinkbe, amikor annyian áhítoznak a szent beszédre” – mondta a katolikus egyházfő a brazil nagyvárosban tartott Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó utolsó előtti napján.

A pápa – aki mintegy 1300 év óta első nem európaiként lett egyházfő – márciusi megválasztása óta arra ösztökéli egyháza püspökeit, papjait és apácáit, hogy kevesebbet törődjenek az egyházon belüli előmenetelükkel, jobban figyeljenek inkább az éhezőkre, hogy segítsenek kielégíteni azok anyagi és szellemi szükségleteit.

Ferenc pápa szentmisét pontifikál a Rio de Janeiró-i Szent Sebestyén katedrálisban. (MTI/EPA/Pool/Luca Zennaro)

“Nem elég csak kinyitni az ajtót és üdvözölni valakit, át kell lépni a küszöbön, és fel kell keresni a szegénynegyedeket. A szegény- és nyomornegyedekbe kell menni, és ott szolgálni Krisztust” – idézte a katolikus egyház feje Kalkuttai Teréz anyát, a Nobel-békedíjas, Indiában élt, albán származású apácát. Hozzátette, hogy a papságnak szükség esetén akár kockázatot is vállalnia kell, de mindenképpen ki kell mennie a hívők közé, akiknek szükségük van rá.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |