< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Ősi civilizáció nyomaira bukkantak a Selyemútnál((((( Las huellas de las civilizaciones antiguas descubiertas en la Ruta de la Seda,

| Mobile | RSS

Ősi civilizáció nyomaira bukkantak a Selyemútnál((((( Las huellas de las civilizaciones antiguas descubiertas en la Ruta de la Seda,

2013. július 27. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Ősi civilizáció nyomaira bukkantak a Selyemútnál

Olyan őskori civilizáció nyomaira bukkantak kínai régészek a Selyemút mentén Kínában, amely már a körülbelül 2000 évvel ezelőtti eurázsiai kereskedelmi útvonal kialakulását megelőzően jelen volt a térségben.

Egy 2010-ben indított ásatás eredményeinek nyomán a szakemberek bizonyságot szereztek arról, hogy az északnyugat-kínai Kanszu tartományban, a Hejho folyó nyugati partján már 4100-3600 évvel korábban is éltek emberek, akik növénytermesztéssel foglalkoztak és rezet olvasztottak. Az elmúlt három évben a területen számos réz tárgyat és egy olyan, az olvasztáshoz használatos eszközt találtak, amely a maga nemében Kínában a legrégebbi lelet – derült ki az évek óta tartó feltárások eredményeiből. Akkoriban az emberek főleg a vörös fémet használták, de már ötvözeteket is készítettek.

A régészek elszenesedett árpa- és búzamagvakat is találtak, továbbá a földműveléshez használatos kő kapákat és késeket is. A Selyemút menti ősi civilizációknak az elmúlt évtizedekben több nyomát is azonosították. 2003 és 2005 között például Csiucsüan város területén a Hszihitani romoknál szarvasmarhák és juhok tartásánál használatos aklot fedeztek fel. Az állatok lábnyomai mellett koponyák is gazdagították a lelet-gyűjteményt. A szintén Kanszu tartományi Vuvej város szomszédságában egy kínai és japán kutatók által végzett, hároméves közös feltárás során egy körülbelül 4500 évvel ezelőtti primitív törzs nyomaira bukkantak.

A Selyemút keletről, a császári birodalom idején neves Csang’antól, vagyis a mai Senhszi tartomány Hszi’an városától indult. Teljes hossza meghaladja a 7000 kilométert, amelynek több mint fele Kínában húzódik. Kínát elhagyva áthalad néhány közép-ázsiai államon, érinti Afganisztánt, Iránt, Irakot, Törökországot, és egészen a Földközi-tenger keleti partjáig vezet. A kínai selyemárukat ezen az úton szállították Európába.

Januárban Kína, Kazahsztán és Kirgizisztán közösen benyújtotta jelentkezését az ENSZ UNESCO szervezetéhez, kérve, hogy vegye fel a Selyemutat a világörökség 2014. évi listájára

forrás:hvg.hu

Las huellas de las civilizaciones antiguas descubiertas en la Ruta de la Seda,

Un antiguo Arqueólogos chinos han descubierto vestigios de la civilización a lo largo de la Ruta de la Seda en China, que ha estado presente en la región antes de la formación de hace unos 2000 años, ruta comercial de Eurasia.

A raíz de una excavación comenzó en 2010 obtuvo los resultados de los expertos declararon que en la provincia de Gansu, noroeste de China, el banco oeste del río Lo ho ha vivido desde 4100 hasta 3600 años atrás las personas que han tratado, y la producción de la planta de fundición de cobre. En los últimos tres años, la zona cuenta con muchos objetos de cobre, junto con un dispositivo se utiliza para la fusión se encuentra, que es el más antiguo de su tipo en China encontrarlo – resultó por los años de los resultados de exploración. En aquel entonces, la gente utiliza principalmente en el metal rojo, pero hicieron aleaciones.

Los arqueólogos carbonizados cebada y búzamagvakat también encontraron, así como azadas de piedra y cuchillos utilizados para la agricultura también. Las antiguas civilizaciones a lo largo de la Ruta de la Seda, que se había identificado en los últimos decenios. Como ciudad Csiucsüan en ruinas Hszihitani aklot utilizado para el mantenimiento de ganado y ovejas fueron descubiertos entre 2003 y 2005. Además de las huellas de los animales cráneos también enriquecieron la colección de artefactos. También Gansu Provincial Vuvej barrio de la ciudad por un grupo de científicos chinos y japoneses, en una exploración conjunta de tres años de una tribu primitiva hace unos 4.500 años la prehistoria.

La Ruta de la Seda en el este, durante el imperio Csang’antól señaló que la actual ciudad de la provincia de Shaanxi Hszi’an comenzó. Duración de más de 7.000 kilómetros, de los cuales más de la mitad de China se extiende. Dejando de China pasa por varios estados de Asia Central, afecta a Afganistán, Irán, Iraq, Turquía, y conduce todo el camino hasta la costa oriental del Mar Mediterráneo. Los productos de seda chinos son enviados a Europa de esta manera.

En enero, China, Kazajstán y Kirguistán aplicación presentados conjuntamente por la UNESCO, la Organización de las Naciones Unidas, tratando de coger el camino de seda Patrimonio enero de 2014. Lista anual

Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |