< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tombolt a szél a Balatonon – nem tudtak partra vergődni a szörfösök

| Mobile | RSS

Tombolt a szél a Balatonon – nem tudtak partra vergődni a szörfösök

2013. július 30. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Két helyen is a vízimentőknek kellett bevatkozniuk kedden. Mindkét bajbajutott szörföst kimentették.
Gyenesdiáson a strand vízimentője vette észre, hogy a strand területén egy szörfös folyamatosan próbálkozik, de nem tud a partra jutni. A szörf az erős szélben folyamatosan sodródott a mélyvíz irányába, ezért a vízimentő evezős mentőkatamaránnal indult a bajban levő szörföshöz, akit végül a partra segített – közölte a Vízimentők Magyaroszági Szakszolgálata kedden.

Nem sokkal később Ábrahámhegyről indult mentőhajó Révfülöpre, ahol a Szigeti strand partjától 800 méterre ugyancsak egy szörfös küzdött a széllel. Ő sem tudott önállóan a partra jutni, ezért elfogadta a vízimentők segítségét, akik mentőhajóval a szárazföldre vitték.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a vízisportok kedvelőit, hogy az erős szélre való tekintettel csak a kellő gyakorlattal rendelkezők menjenek a vízre.

Az aktuális balatoni viharjelzésről és a szélerősségekről is tájékozódhatnak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának honlapján.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |