< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: 2013. augusztus 4-20. – Megrendezik a 47. Nyírbátori zenei napokat.

| Mobile | RSS

2013. augusztus 4-20. – Megrendezik a 47. Nyírbátori zenei napokat.

2013. augusztus 1. | hozzászólás | Kultúra

A Nyírbátori zenei napok egyike a legnagyobb múltú magyar zenei fesztiváloknak. Létrehozásában zenetörténetünk nem kisebb személyiségei működtek közre, mint Ferencsik János Kossuth-díjas karmester, Simándy József Kossuth-díjas operaénekes, Kórodi András Kossuth-díjas karmester.
Nyírbátor meghatározó élménye a magyar muzsikusok több nemzedékének, vagy diákként, a legendás zenei tábor lakóiként, vagy fellépő művészként, olykor kurzusvezető tanárként részesei voltak az elmúlt négy évtized sikereinek.
A rendezvény alapvetően komolyzenei fesztiválként indult, mind a mai napig ez a fő irányvonal, de az évtizedek folyamán kiszélesedett a paletta, napjainkban már a neves komolyzenei fellépők mellett a hazai jazz- és folkzenei élet kiválóságai is fellépnek a fesztiválon, amelynek koncertjeit műemléképületekben rendezik meg.
Idén a Benkó Dixieland Band nyitja meg a programsorozatot, amelynek keretében koncertet ad az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar is, és az ötödik Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót is megrendezik.

forrás:MTVA hírlevél

Leave a Reply 259 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: