< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Egy 85 éves férfi vezette az elnök elleni merénylet megszervezését))))) Un hombre de 85 años de edad, lideró la organización del asesinato del presidente

| Mobile | RSS

Egy 85 éves férfi vezette az elnök elleni merénylet megszervezését))))) Un hombre de 85 años de edad, lideró la organización del asesinato del presidente

2013. augusztus 1. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Egy 85 éves férfi vezette az elnök elleni merénylet megszervezését

Egy ismert kubai „ellenforradalmár” vezetésével, a volt kolumbiai és hondurasi elnök részvételével merénylet készült Nicolás Maduro venezuelai elnök ellen – közölte szerdán a venezuelai belügyminiszter.

Miguel Rodrigues egy tévéinterjúban fedte fel az állítólagos összeesküvés tervét: a 85 éves „ellenforradalmár”, Luis Posada Carriles vezette összeesküvők július 24-én akarták lelőni Madurót, majd támadásokat hajtottak volna végre kormányzati és katonai létesítmények ellen. Csaknem 800 kolumbiai zsoldos vett volna részt a nagyszabású akcióban, amelynek összköltségei 2,5 millió dollárra rúgtak volna – mondta a belügyminiszter, aki szerint a merénylő másik célpontja lett volna Diosdado Cabello parlamenti elnök.

A belügyminiszter szerint az összeesküvők tíz nappal az áprilisi elnökválasztás előtt tartották meg Bogotában első tanácskozásukat, és az összeesküvés előkészítésében részt vett Álvaro Uribe volt kolumbiai és Roberto Micheletti egykori hondurasi elnök is, illetve Carriles képviselője és feltehetően az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik embere. A későbbiekben Panamavárosban, Miamiban, Bogotában és Medellínben találkoztak, hogy megbeszéljék az akció részleteit – monta Rodrigues.

A merénylet kiötlője az első számú közellenség
Tovább feszül a viszony

Megszakította július 21-én Venezuela azokat a tárgyalásokat, amelyeket júniusban kezdett az Egyesült Államokkal a kétoldalú kapcsolatok rendezéséről.

A kubai születésű, venezuelai állampolgárságú Posada az Egyesült Államokban él. A havannai kormány azzal vádolja, hogy ő követte el 1976. október 6-án a kubai légitársaság Barbados szigetéről Havannába tartó gépe elleni robbantásos merényletet, amelynek 73 halálos áldozata volt, közöttük a teljes kubai vívóválogatott. Posada az ítélethirdetés előtt megszökött venezuelai börtönéből, titokban elhagyta az országot, Caracas és Havanna pedig hasztalan követelte az Egyesült Államoktól a kiadatását.

Posada az első számú közellenség a kubai – és a szigetországgal szövetséges venezuelai – vezetés szemében, miután évtizedeken át részt vett kommunista rezsimek elleni műveletekben szerte Latin-Amerikában. Ott volt a Fidel Castro kubai elnök megdöntését célzó 1961-es disznó-öbölbeli invázió szervezői között.

forrás:mno.hu

Un hombre de 85 años de edad, lideró la organización del asesinato del presidente

Un conocido “contrarrevolucionarios” cubanos encabezados por el ex presidente de Colombia y Honduras, la participación de los ataques realizados contra el presidente Nicolas Maduro Venezuela – El ministro del Interior de Venezuela, dijo el miércoles.

Miguel Rodrigues reveló en una entrevista de televisión el presunto plan de conspiración: a 85 años de edad, “contrarrevolucionarios”, dirigida por Luis Posada Carriles el 24 de julio conspiradores querían disparar Madurai, y se han llevado a cabo ataques contra instalaciones gubernamentales y militares. Cerca de 800 mercenarios colombianos habían participado en una acción a gran escala, el costo total habría ascendido a $ 2,5 millones -, dijo el ministro del Interior, quien dijo que era el blanco de otro asesino presidente del Parlamento Diosdado Cabello.

El Ministro del Interior que los conspiradores celebraron la primera reunión de sus Bogotá diez días antes de la elección presidencial de abril, y la conspiración en la preparación asistieron fueron el ex presidente de Honduras, Álvaro Uribe en Colombia y Roberto Micheletti es o Carriles representante y, presumiblemente, la Agencia Central de Inteligencia de EE.UU. (CIA) es un hombre . Más tarde, la ciudad de Panamá, Miami, Bogotá y Medellín se reunieron para discutir los detalles del acuerdo – Montreal Rodrigues.

El inventor de asesinato del primer Enemigo Público Número Uno
Tensar aún más las relaciones

Venezuela rompió el 21 de julio las negociaciones, que comenzaron en junio con los Estados Unidos en el arreglo de las relaciones bilaterales.

El ciudadano venezolano de origen cubano Posada viven en los EE.UU.. El gobierno de La Habana ha acusado que cometió el 1976a El 6 de octubre la aerolínea intento de atentado en el avión cubano de La Habana, en la isla de Barbados, con 73 muertes se produjeron entre todo el equipo cubano de esgrima. Posada escapó antes de sentenciar a prisión venezolana, en secreto salido del país, Caracas y La Habana fue en vano pidió su extradición de los Estados Unidos.

Posada es el enemigo público número uno en Cuba – y los aliados de la isla en Venezuela – en los ojos de la administración, después de las operaciones contra los regímenes comunistas que participan desde hace décadas en toda América Latina. Él fue uno de los 1.961 invasión de Bahía de Cochinos, el presidente cubano Fidel Castro para derrocar a los organizadores.
Fuente: mno.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |