< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: 150 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A PROCTER & GAMBLE GYÖNGYÖSI BERUHÁZÁSA

| Mobile | RSS

150 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A PROCTER & GAMBLE GYÖNGYÖSI BERUHÁZÁSA

2013. augusztus 2. | hozzászólás | HITA

150 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A PROCTER & GAMBLE GYÖNGYÖSI BERUHÁZÁSA

A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉST ÍR ALÁ A VÁLLALATTAL

BUDAPEST, 2013. augusztus 2. –

A mai napon Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Papp Kitti, a Procter & Gamble közép-európai pénzügyi igazgatója bejelentették, hogy a vállalat kormányzati támogatási szerződést ír alá a gyöngyösi zöldmezős beruházás kapcsán. Mindez megerősíti, hogy a vállalat új beruházása stratégiai fontosságú az ország számára.

A közel 19 milliárd forint értékű beruházás, mely 150 új munkahelyet teremt, a P&G második magyarországi termelési egysége lesz, ahol a világszerte és itthon is piacvezető Pampers pelenkákat állítják majd elő. A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott termékek a magyar piacon túl, az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba.

A magyar kormányzat nem csupán Heves megye számára, hanem országosan is stratégiai jelentőségűnek tekinti a P&G befektetését, mely növeli a foglalkoztatottsági rátát és segíti a helyi gazdaság fejlődését, ezért beruházás ösztönző csomaggal segíti a gyár megépülését. Többek között ez a támogatás is befolyásolta a vállalat döntését, hogy beruházását Magyarországon valósítsa meg. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) munkatársai 2011 júniusa óta működnek közre a P&G-vel a gyöngyösi fejlesztést érintően, ahol az egyedi kormány támogatási kérelem kezelésében, az engedélyezési és egyéb implementációs folyamatok előrehaladásában nyújtottak segítséget. A fejlesztést a HITA hagyományos éves Befektetői Gáláján „Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása – 2012” elismeréssel díjazta idén márciusban.

„Magyarország most egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik” – mondta Szijjártó Péter államtitkár. A vállalat aktív befektető és munkáltató a magyar piacon, mely pozitív hatással van a gazdaságra, a foglalkoztatottságra és a helyi infrastruktúrára egyaránt, ezért a HITA közreműködésével, valamint az országos és helyi hatóságokkal közösen sikerült minden támogatást biztosítani a projekt gördülékeny megvalósításához.

„A P&G két évtizedes jelenléte során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország vonzó hely beruházásaink számára, ezért is fektettünk be 240 millió dollárt csömöri termelőegységünkbe, mely mára a P&G legnagyobb női higiénés termékeket gyártó üzemévé nőtte ki magát. Hazánkban vállalatunk jelenleg több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, új gyárunkban pedig további 150 új munkahelyet teremtünk, mely beruházással megerősítjük Magyarország iránti hosszú távú elkötelezettségünket. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Kormány elismeri és támogatja beruházásunkat.” – tette hozzá Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója.

A beruházás a Gyöngyösi Ipari Parkban valósul meg mintegy 240.000 négyzetméteren, és már a legelső naptól kezdve magas szinten képviseli a fenntartható termelést, mely hozzájárul a vállalat nemzetközi fenntartható fejlődési céljaihoz. A P&G magyarországi üzemében gyártott Pampers pelenkák a megszokott, kiváló minőségben jutnak el a fogyasztókhoz, melyek 2013. év végétől kerülnek az üzletek polcaira.

További információ

Procter & Gamble Nemzeti Külgazdasági Hivatal Miniszterelnökség
Boros Anita PR Manager Borsos Bálint sajtófőnök Varga Éva sajtófőnök

boros.a@pg.com balint.borsos@hita.hu eva.varga@me.gov.hu

# # #

A P&G Magyarországról
A P&G 1991 óta van jelen Magyarországon, ugyanebben az évben került tulajdonába a női higiénés termékeket gyártó üzeme, a Hyginett Kft. is. A P&G globális márkái közül 23 elérhető a magyar piacon, közöttük olyan vezető márkák, mint a Pampers®, az Ariel®, a Blend-a-med®, a Gillette®, a Head&Shoulders®, a Jar® vagy a Lenor®.
A P&G innovációi Magyarországon is elérhetőek: az Always Platinum, a Jar Dermaprotect vagy az Ariel Active Gél kapszulák például az elsők között jelentek meg a magyar piacon Közép-Európában. A P&G mindezek mellett oktatási programokkal is segíti jobbá tenni a magyar fogyasztók életét. Évente több mint 200.000 anyuka részese a Pampers oktatói programjának, és közel 100.000 tinédzserhez jut el az Always és a Gillette iskolai program. A vállalatot több szakmai és fogyasztói díjjal is elismerték, így több ízben vehetett már át Effie, Business Superbrands és Superbrands díjat is.

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)
A miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal. A miniszterelnök a Hivatal irányítását – jogszabályban meghatározottak szerint – a Miniszterelnökségen működő külügyi és külgazdasági államtitkár útján látja el. A HITA fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Leave a Reply 1757 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: