< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kóstolópróbán a műszendvics Laborban növesztettek hamburgert: kevés az “igazi” hús(((((( Déguster le sandwich en plastique Lab cultivé Hamburger: un peu de viande “réel”

| Mobile | RSS

Kóstolópróbán a műszendvics Laborban növesztettek hamburgert: kevés az “igazi” hús(((((( Déguster le sandwich en plastique Lab cultivé Hamburger: un peu de viande “réel”

2013. augusztus 5. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Kóstolópróbán a műszendvics
Laborban növesztettek hamburgert: kevés az “igazi” hús

Két, előre el nem árult helyszínen kezdik tesztelni a laborban növesztett húspogácsákat, a végső próba a fogyasztók ízérzékelése lesz. Ha ezen is átmegy a műhamburger, jöhet a tömeggyártás?

Mindössze 16 deka, de 250 ezer fontba (86 millió forint) került a kifejlesztése annak a húspogácsának, amelyet most kezdenek a gyanútlan fogyasztókon tesztelni. Ha a laboratóriumban létrehozott hamburger átmegy az érzékszervi vizsgálaton is, akkor akár a tömeggyártása is megkezdődhet – adta hírül a Daily Mirror. A Hollandiában, a Maastrichti Egyetemen végzett kísérletek célja, hogy valamilyen módon pótolják az egyre inkább hiánnyá váló húsmennyiséget: a kereslet folyamatos növekedését a mezőgazdaság egyre kevésbé képes kielégíteni.

Épp ezért a kutatók egy olyan eljárást fejlesztettek ki, amelynek során a tehenek őssejtjieit használják fel a hús mesterséges létrehozására. Az őssejtekből először 20 ezer apró húscsíkot “növesztettek”, majd ezek izommá szerveződtek és némi elektromos impulzussal fokozták a gyarapodásukat. A színt céklalével és sáfránnyal fokozták a tudósok, így végül elkészülhetett az a húspogácsa, ami ránézésre semmiben sem különbözik a valódi marhahústól.

Az érzékszervi tesztelést két londoni önkéntes fogja elvégezni, az egyik közülük az a titokzatos iparmágnás, aki magát a kutatást finanszírozta.

forrás:ma.hu

Déguster le sandwich en plastique
Lab cultivé Hamburger: un peu de viande “réel”

Deux, il ne pré-vendu place de titulaire testé dans un laboratoire Hamburger augmenté, le test ultime sera le sens du goût des consommateurs. Si vous allez c’est la műhamburger, venez à la production de masse?

Seulement 16 onces, mais £ 250 000 HUF (86 millions) a été le développement de la húspogácsának que les consommateurs peu méfiants commencent à être testés. Si le hamburger monte le laboratoire d’évaluation sensorielle, vous pouvez commencer la production de masse – a dit le Daily Mirror. Les Pays-Bas, l’Université de Maastricht dans les expériences est en quelque sorte combler un déficit d’un montant de plus en plus de viande: la croissance continue de la demande pour l’agriculture sont de moins en moins en mesure de répondre.

Par conséquent, les chercheurs ont mis au point une méthode par laquelle les vaches őssejtjieit utilisés pour créer de la viande artificielle. Les cellules souches avec 20000 petite bande de viande «cultivée», et ils ont été organisées et un certain pouvoir de muscle pour gagner leur élan accru. Le céklalével de couleur safran et les scientifiques ont intensifié, donc finalement elkészülhetett le burger, qui n’est pas différent de la face du vrai boeuf.

Tests sensoriels seront effectués sur deux volontaires Londres, l’un d’entre eux est le magnat mystérieux qui a financé la recherche elle-même.

Source: ma.hu

Leave a Reply 186 megnézve, 1 alkalommal mai nap |