< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény(((((Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény(((((Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

2013. augusztus 5. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Még egy hónapig lehet jelentkezni az Útravaló-MACIKA ösztöndíjakra

Megváltozott az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez alprogramok beadási határideje, a pályázatok benyújtására augusztus 30-ig van lehetőség.

Az Útravaló Ösztöndíjprogram keretében az Út a középiskolába alprogramba 7-8. évfolyamos általános iskolások jelentkezhetnek, a legjobb tanulók akár 14 ezer forintot is kaphatnak havonta. Tanulmányi eredménytől függően 5 ezer, 6 ezer, és 8 ezer forint is lehet az ösztöndíj. Az Út az érettségihez alprogramba érettségit adó képzésben tanulók pályázhatnak, és attól függően, hogy milyen eredményt érnek el, 8 ezer, 11 ezer, és 15 ezer forintot nyerhetnek.

Az Út a szakmához alprogramban szakiskolások vesznek részt, 7 ezer, 10 ezer, és 13 ezer forint is lehet az ösztöndíjuk. A 2013-2014-es tanévre vonatkozó Út a középiskolába és Út az érettségihez alprogramok pályázati felhívásai már júniusban megjelentek, és az Út a szakmához, valamint az Út a felsőoktatásba ösztöndíjak esetében a felhívások közzététele a nyár folyamán várható.

A 2012-2013-as tanévben összesen több mint 17 ezer hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű diák kapott esélyteremtő ösztöndíjat, közel 8 ezren újonnan belépők. Utóbbiak közül több mint ötezren nyilatkoztak roma származásukról.

Az esélyteremtő ösztöndíjak alprogramjai hátrányos helyzetű, főleg roma tanulók tanulási és továbbtanulási esélyeinek növelését célozzák.

Budapest, 2013. augusztus 5.

Leírás: Leírás: Leírás: emmi-logo.jpg

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

E-mail: sajto@emmi.gov.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |