< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013. augusztus 7. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Meghirdették az új tanévre szóló Út a szakmához pályázatot

Az új tanévre is meghirdetésre került az Út a szakmához alprogram, amelynek célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű – kiemelten roma – szakiskolai tanulók sikeres tanulmányinak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése. A száz százalékban hazai támogatású Út a szakmához alprogram keretében a mentorok és a tanulók számára is biztosított a rendszeres ösztöndíj. A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton 2013. szeptember 19., 24:00 óra; postai úton 2013. szeptember 20., 24:00 óra.
Az EMMI megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírásra kerül a 2013/2014. tanévre az Útravaló – MACIKA Ösztöndíjprogram esélyteremtő Út a szakmához alprogramjának nyílt pályázata is. A továbbfutó ösztöndíjasok mellett a következő tanévben legalább 4 ezer új tanuló részesülhet rendszeres havi támogatásban. A részt vevő mentorok tanulónként és havonta 7 ezer forint ösztöndíjat, míg a tanulók – a mentori támogatás mellett – előző év végi tanulmányi átlagaik alapján kiszámított ösztöndíjat, minimum 7 ezer, maximum 13 ezer forint juttatást kaphatnak.
A pályázat benyújtására jogosultak köréről, a pályázás menetéről, illetve a program tartalmáról és feltételeiről további információk az EMET hivatalos oldalán találhatók (http://www.emet.gov.hu/felhivasok/utravalo_macika4).


Budapest, 2013. augusztus 6.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

E-mail: sajto@emmi.gov.hu
Web: www.kormany.hu

Leave a Reply 311 megnézve, 1 alkalommal mai nap |