< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013. augusztus 8. | hozzászólás | EE Minisztériuma

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megjelent a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók ösztöndíj- és önköltség-támogatására kiírt pályázat
A tavalyinál két és félszer nagyobb, 200 millió forintos keretösszeggel jelent meg az Útravaló-MACIKA ösztöndíjprogramba tartozó „Út a felsőoktatásba” alprogram pályázati kiírása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, tanulmányaik megkezdésének támogatása. A pályázatok beadási határideje: 2013. szeptember 08. 24:00 óra.
Az ösztöndíj- és önköltség-támogatási programra 2013-ban felvett halmozottan hátrányos helyzetű vagy hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezhetnek.

Az ösztöndíj támogatási komponens keretében havonta 20.000 Ft. vissza nem térítendő támogatás igényelhető a 2013-2014-es tanulmányi félévekre. Az önköltség-támogatási komponens keretében az önköltséges hallgató maximum 220.000 Ft./ félév önköltség-támogatásban részesülhet. A támogatás nagysága nem haladhatja meg a képzési önköltség mértékének 85 %-át, és nem lehet kevesebb, mint a képzési önköltség 60%-a.

A hallgató mindkét komponens esetében akkor jogosult a második félévi támogatásra, ha a pályázat beadásának félévében legalább a mintatanterv 50 százalékának megfelelő kreditet teljesített. A hallgatónak a második félévre vonatkozó igényét a lezárt leckekönyv másolatával és a második félévre szóló hallgatói jogviszony igazolással együtt az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő részére 2014. február 28-ig kell továbbítania.

Az előző tanévben az „Út a felsőoktatásba” esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program 399 hallgatót részesített támogatásban.
A pályázatról további részleteket a www.emet.gov.hu oldalon találhatnak.
Budapest, 2013. augusztus 8.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

E-mail: sajto@emmi.gov.hu
Web: www.kormany.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |