< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Megunták Kövért – Per indul az Országgyűlés Hivatala ellen

| Mobile | RSS

Megunták Kövért – Per indul az Országgyűlés Hivatala ellen

Megunták Kövért – Per indul az Országgyűlés Hivatala ellen

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség társelnöke beperli az Országgyűlés Hivatalát azért, mert – mint vasárnap a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta – akadályozták képviselői munkájában és korlátozták a véleménynyilvánítási jogát.

Szabó Tímea azt mondta: amennyiben a bíróság elutasítja, akkor alkotmányos panasszal az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul. Ezzel egy időben megindítják a strasbourgi eljárást is, s tudják, hogy az európai emberi jogi bíróság nekik ad majd igazat és a véleménynyilvánítás szabadsága mellé áll.

Mint kifejtette: azért indítják meg a két eljárást párhuzamosan, mert az Együtt-PM szövetség szeretné tudni, hogy a magyar bíróság és a magyar Alkotmánybíróság mit gondol arról, “hogy a házelnök, a fideszes maffiakormányzás megpróbálja elhallgattatni az ellenzéki képviselőket”. Ráadásul úgy, hogy azoknak nincs meg sem a tisztességes eljáráshoz, sem a jogorvoslathoz való joguk – tette hozzá.

Szabó Tímea szerint Kövér László házelnök folyamatosan bünteti az Együtt-PM-es képviselőket azért, “mert elvégzik a demokratikus ellenzéki képviselőkhöz méltó munkájukat”, amiért kritizálják “a maffiakormányzást Magyarországon”. Az Együtt-PM szövetség számára elfogadhatatlan, hogy “Kövér László házelnök gyenge idegzetű pedellus módjára személyes szabadságharcot vív a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága ellen” – fogalmazott a képviselő, hozzáfűzve, hogy most, miután a házelnök 50-50 ezer forintos büntetéssel sújtotta őt és Jávor Benedeket, arra kényszerülnek, hogy lépéseket tegyenek.

Az Együtt-PM társelnöke elmondta: a végsőkig küzdeni fognak a szólás-, és a véleménynyilvánítás szabadságáért. Hozzátette: tudják, hogy “a Fideszben általános az, hogy megfélemlítik a fideszes képviselőket, megfenyegetik őket akár egzisztenciálisan is” de – mint mondta – ez gyenge próbálkozás a PM-es képviselőkkel szemben. Nem fogják hagyni, hogy ilyen módon megfélemlítsék őket és 2014-ben győzni fognak – jegyezte meg az az ellenzéki politikus.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 209 megnézve, 1 alkalommal mai nap |