< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: …avagy egy meghívásnak tettünk eleget, illetve felkerestem dr. Barcsi Juditot Baks mb. jegyző asszonyát.

| Mobile | RSS

…avagy egy meghívásnak tettünk eleget, illetve felkerestem dr. Barcsi Juditot Baks mb. jegyző asszonyát.

2013. augusztus 12. | hozzászólás | Közélet

…avagy egy meghívásnak tettünk eleget, illetve felkerestem dr. Barcsi Juditot Baks mb. jegyző asszonyát.

Egy hirtelen ötletből pattant parázs, arra késztetett menjünk fel a Velencei tóra. A gondolatot tett követte. Becsomagoltuk a legfontosabb hucimucit s elindultunk. Kezdetben a hőség mellettünk állt. Úgy is mondhatnám barátban voltunk. A rádió halk zenét, de színes kínálattal látta el az úton lévőket. A zenei aláfestést a telefonom berregése szakította meg.
– Igen…
– Laci, gyertek el a zenei fesztiválra, Velencére. Ott lesz egy-két tag az Omegából. s a többi legyen meglepetés.
– Ott leszünk, mivel már elindultunk.
– Viccelsz?
– Nem!
– Akkor várunk benneteket.
– Renddicsek!
Kiskunfélegyházán megálltunk a bevásárló centrum előtt s feltankoltunk „kajával”. Az izzó korong kitett magáért, 38 fokra hevítette a földi levegőt. Az útvonalat előre megírtam, mivel így nem lehet eltévedni. Dunaújváros nem változott semmit. Az úton számos kocsi kerülgette egymást. a nagy monstrumok hatalmas sebességgel lavíroztak a felforrósodott betonon. A mi kis csapatunk a sebesség előírásokat betartva haladt a cél felé.

Közben azon gondolkodtam, bemegyek a mb. dr. Barcsi Judit Baksi jegyző asszonyhoz másnap. A polgármester által küldött levél – kissé zavaros – gondolati sávját próbáltam befogni. Ám e letisztulatlan frekvencia nem engedelmeskedett. A sistergés haladt előre, mint a szekér.

Oly elhatározásra jutottam a melódiák világában, hogy – közben a kormány külső peremén vertem menet közben a taktust – a „bizonyítékokat” beviszem s megmutatom csak s kizárólag neki. Ezzel is válaszolok Búza levelében felvetett kérésnek.
A közadatok minden állampolgár részére elérhetőek!

„Barcsi Judit kitágult szemekkel nézte a hivatalos, lepecsételt NAV, NMHH nyilvántartási adatait! Elkérte, majd olvasni kezdte. A meglepetés az arcáról visszatükrözött.
– Elkérhetem? – szeretném lefénymásolni!
– Lapozgathatja, azonban a fénymásoláshoz nem járulok hozzá! Zavarba jött, s a szép arca piros lett.

Több fontos témát is érintettünk, pl.,. a falu, az emberek, én és a vezetés között kialakult konfigurálási lehetőség az együttműködésre, amely a bizalomra épül. Ebben a szövegkörnyezetben ez kiváló lüktető érzéssé vált. Tapasztaltam, ha nem lenne ez a rövid szúrós tüske… talán…”
Sereg egyéb fontos területet érintettünk. Kissé feszült hangulatban kezdődött a beszélgetés.
– Ha mi és Ön is engedne, akkor kiváló párost lehetne alkotni, ami előre vinné a falunkat. Helyeseltem. Ezt követően elmondtam az észrevételeimet. Később megkért, mutassam meg a polgármesternek a hivatalos leveleket. Ettől elzárkóztam! – nem én sértődtem meg! Nem jól kérdezett vagy hibásan tette fel a kérdéseit az általa felkeresett hivatalnak, a Búza…. s távoztam.

A Velencei tó barátságon, szinte testvérként fogadott. Megszámoltam 120 gépkocsi parkolt a hullám mosta parton. A pihenni vágyok kb. 500 fő lehetett. Az árnyékos helyeket az ügyesebb nyaralók már elfoglalták. Mi, a vendéglő előtti hűvösben találtunk egy falatka helyet a Babiloni fűz árnyékában. Szelektált szemétgyűjtő minden hol. A tó vize hideg s kellemes volt. Azonnal mélyült, Ergo; csak kizárólag úszóknak! Elektromos sin pálya vitte a vízisí szereplőit a nyári kánikula forró levegőjében. Megmártóztam, úsztam pár száz métert… később megebédeltünk.
A barátaimat a szállodában felkerestük. Azzal a hírrel fogadott a portás; – menjünk a fogadóba… valójában
az Omegás dallamok vezették a lábainkat. Benkő nagyon örült, hisz rég találkoztunk. A mesélések, az élmények a hideg sörök s a kisfröccsök között vadabbul hangzottak a dallamok. Benkő barátom, Kálmán fejét ütve adta meg a taktusokat. A petróleumlámpa „sörös ízű” előadása tetszett a közönségnek. Végül mindenki együtt énekelte velünk a lámpát.

2013.augusztus 12 -oil-

Leave a Reply 426 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: