< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Simán nyert a független MSZP-s Nagyot bukott a Fidesz Nyírbátorban

| Mobile | RSS

Simán nyert a független MSZP-s Nagyot bukott a Fidesz Nyírbátorban

2013. augusztus 12. | hozzászólás | Közélet

A függetlenként induló, az MSZP támogatását élvező Baracsi Balázs János nyerte meg a vasárnap megtartott időközi képviselőválasztást Nyírbátor 6-os számú választókerületében. Az MSZP szerint a választás azt mutatja: a Fidesz legyőzhető.
Az 1307 választásra jogosultból 651-en mentek el szavazni, az érvényesen leadott szavazólapok száma 648 volt.

Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett.

Az időközi választást azért kellett megtartani a 12 ezer lelkes kisvárosban, mert a képviselői tisztséget 2010-ben elnyerő Csekő Sándor független képviselő lemondott posztjáról.

A tizenegy fős nyírbátori önkormányzati testület összetétele: hat Fidesz-KDNP-s, három MSZP-s, egy jobbikos és egy független képviselő. A polgármesternek az MSZP-s Balla Jánosnét választották meg 2010-ben.

MSZP: A Fidesz legyőzhető

Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az MTI-nek vasárnap este elmondta, hogy a mandátumot elnyert Baracsi Balázs János ugyan függetlenként indult, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.

Az ellenzéki politikus szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy ha sikerül rávenni a nem pártelkötelezett választókat, hogy elmenjenek a szavazni, azokat, akik „nem kérnek a Fidesz-módszerekből és a Fidesz-uralomból”, akkor a kormánypárt leváltható.

Veres János elmondta, a 2010-es önkormányzati választás után speciális helyzet jött létre Nyírbátorban, mivel a szocialista polgármester mellett két KDNP-s, négy fideszes, egy független, egy jobbikos és három szocialista képviselőt választottak meg.

A megyei pártelnök szerint a jellemzően 6-6-os szavazati arány miatt a képviselő-testületben a Fidesz a város szempontjából fontos döntéseket akadályozott meg, míg keresztülerőltetett néhány személyi döntést. Most a választókerület lakóinak döntő többsége úgy gondolta – folytatta – , hogy nem szabad a Fideszre bízni a város irányítását.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: