< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Miből vett lakást Orbán Viktor felesége?

| Mobile | RSS

Miből vett lakást Orbán Viktor felesége?

A Videoton FC tulajdonosának, Garancsi István “természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztéséért felelős” miniszterelnöki megbízottnak a gellérthegyi lakásában lakik 2011 óta Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia – tudta meg a Népszabadság.

A lap emlékeztetett, a jogi tanulmányait végző fiatalember a Videoton igazolt játékosa. A szomszédos gellérthegyi lakásban pedig Orbán Ráhel, a kormányfő lánya lakik; ezt az ingatlant a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó 2008 nyarán vásárolta. A vásárlás forrása a Lévai Anikó tulajdonában lévő földbirtokok lehet, amelyeket vagyonbevallása szerint bérbe, használatba adott a felcsúti Flier család tagjainak. Az ebből származó jövedelem Magyarországon adómentes, Lévai Anikó állításai szerint pedig a földalapú – magyar és uniós – támogatásokat nem ő, hanem bérlői veszik fel.

A lap megemlíti, hogy Lévai jogász végzettséget szerzett évekkel ezelőtt, de hogy ezt hasznosítja-e, és ha igen, hol – az évek óta nem ismert. Orbánéknak a budapesti, Cinege úti villájukon, a felcsúti házon, és az e kettőre felvett 20 és 5 millió forint hitel törlesztésén kívül egész évben – részben vagy egészben – fenn kellett tartaniuk a két gellérthegyi lakást is, az egyetemista Orbán Gáspár esetében pedig az esetleges bérleti díjat is fizetniük kellett. Garancsi István azonban a Népszabadságnak nem árulta el, hogy fizet-e, és ha igen, mennyit a miniszterelnök fia a lakhatásért.
A lap arra is emlékeztetett, hogy Garancsi annak a Dunai Takarékszövetkezetnek a tulajdonos-vezetője is, amely mentesülhet a takarékszövetkezetek tervezett állami befolyás alá vonása alól.

Népszava-információ

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |