< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Ősemberképzőt nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

| Mobile | RSS

Ősemberképzőt nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

2013. augusztus 21. | hozzászólás | Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Ősemberképzőt nyit az idei Szegedi Ifjúsági Napokon a Móra Ferenc Múzeum: a fesztiválozók ősemberruhába bújhatnak, barlangrajzokat és termékenység-szobrokat készíthetnek, valamint őskőkori leletek után is vadászhatnak. Emellett Örkény egyperceseit pecsételhetik magukra, belépőjegyekért kvízezhetnek, és 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait.

Az idei Szegedi Ifjúsági Napokon is átköltözik a „túlpartra” a Móra Ferenc Múzeum: a kalandvágyó fesztiválozókat izgalmas játékokkal és feladatokkal várják augusztus 21-25. között. A SZIN-ezők ősemberruhába bújva fotózkodhatnak, barlangrajzokat karcolhatnak, termékenységi szobrokat faraghatnak, valamint egy rögtönzött régészeti feltáráson is kutathatnak.

Az Örkény-emlékkiállítás apropóján kvízzel is várja a fesztiválozókat a Kultúrpalota: a legendás író életéről tesznek fel kérdéseket, a játékosok között pedig belépőjegyeket sorsolnak ki. Az Örkény-novellák szerelmesei egyperceseket pecsételhetnek magukra, szóvirágot gyárthatnak, a fesztivál fáradalmait pedig olvasással pihenhetik ki.

A Móra-múzeum idén is jegyárkedvezményt nyújt a kultúrára szomjazó SZIN-ezőknek: akik felmutatják érvényes karszalagjukat, 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait a fesztivál ideje alatt- így például megtekinthetik a frissen megnyílt, váci múmiákat bemutató tárlatot is.

Hegedűs Anita
PR-munkatárs
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: