< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Így tették ki a szűrünket a leendő Orbán-vő “tanyájáról”((((( So I put the filters in our future son-in-Urban “tanyájáról”

| Mobile | RSS

Így tették ki a szűrünket a leendő Orbán-vő “tanyájáról”((((( So I put the filters in our future son-in-Urban “tanyájáról”

2013. augusztus 25. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Így tették ki a szűrünket a leendő Orbán-vő “tanyájáról”

Szíve szerint szűk családi körben ünnepelne Orbán Ráhel leendő anyósa, de a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak szeptember 7-re a Tiborcz-család „tanyájára”. A „tanya” voltaképpen egy hatalmas birtok, szökőkúttal, parkkal, kertésszel. Ha már Orbán Viktor ennyire részletekben gazdagon írta le az esküvő helyszínét, úgy döntöttünk, mi is megnézzük, hol lesz a lagzi, ám beleütköztünk a leendő vőbe.

„Tegnap testőrök nélkül jött a tanyára, és kedélyesen integetett nekünk az autójából” – mesélte az egyik munkás a Bicske melletti tanyavilágban, hogyan találkozott szerdán Orbán Viktorral. A miniszterelnökkel való röpke találkozására büszke férfi éppen piros díszkövekkel ékesítette a Tiborcz “tanyához” vezető útból leágazó ösvényt, előkészítve a Fejér megyei birtokot a szeptember 7-i nagy eseményre. A bejáratnál díszes vaskapu, mögötte jól karbantartott, hatalmas területű birtok szökőkutas parkkal, lovakkal, szaunával: itt tartják pár hét múlva Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjét.

A kormányfő július végén maga számolt be a Blikknek arról, hogy a lagzit a vőlegény családjának birtokán tartják, mert Orbánék felcsúti háza túl kicsi lenne az ünnepséghez. A miniszterelnök szerint hajnalig tartó traktát terveznek, birkát, disznót, borjút vágnak le. Az örömapa ragaszkodik egy helyi cigánybandához, a fiatalok majd a “tanya” másik végében szórakoznak a saját zenéjükre. Sok vendéget hívtak a lakodalomba, de újságírók nem mehetnek be. Orbán csütörtökön árulta el hvg.hu-nak az esküvő pontos időpontját, amikor „apai kötelességeivel” magyarázta, miért nem megy el a magyar válogatott bukaresti mérkőzésére.

Mivel szállásfoglaló internetes oldalakon fogadóként, lovardaként, csárdaként – Tiborcz Szabadidőparkként – hirdették a birtokot, ráadásul fejlesztése részben közpénzből történt, úgy döntöttünk, mi is kipróbáljuk a “tanyát”.

Mint a fehér holló

A miniszterelnök által leírt birtok annyiban valóban „tanya”, hogy teljesen elszigetelten áll egy völgy közepén, megközelíteni csak egyetlen úton lehet, megtalálni még nehezebb: az egykor lovasklubként működő tanya hollétét ma már semmilyen tábla nem jelzi a közeli utak mentén, és a GPS is egy órás keresés után találta csak meg. Előtte a helyiek útbaigazításait követve kétszer is tévútra megyünk. A lovas farm valaha grófi birtok volt, majd a pártállami időszakban a téeszhez tartozott, az épületeket az utóbbi években újították fel.

A Tibrocz család “tanyájának” bejárata
Fotó: hvg.hu

Fákkal szegélyezett, kátyúkkal teli úton haladunk a Bicske melletti tanyavilágban. Közelben csak szántóföldek, illetve egy eléggé lepusztult, kerítés nélküli tanya – tartozékok: tyúkok, galambok és egy fél Trabant. A díszes vaskapunál tapasztalhatjuk, a vendég nem lehet gyakori errefele: kerestük ugyan a csengőt, de a megtalált gombról kiderül, hogy kapunyitó.

A fogadtatás viszont kezdetben vendégszerető. Az udvaron dolgozó alkalmazott kedélyesen beinvitál, útba igazít az épületek felé. Szökőkutas tavacska mellett, régi mezőgazdasági eszközökkel díszített parkon haladunk keresztül. Az egykori lovas turizmusra már csak a kapuval szemben kitett útjelző nyilak és a központi épület falán látható, tábla utal, amely szerint a tanya sikeresen pályázott az Új Széchényi Terv egyik tenderén.

A Tiborcz-mama családi körben ünnepelne

Találunk egy lakóházat is, itt Orbán Ráhel leendő anyósa fogad, aki közvetlen hangnemben, kissé szabadkozva mondja, hogy bár a miniszterelnök szerint társadalmi esemény a közelgő lagzi, ő inkább szűk családi körben ünnepelne, és felajánlja, hogy elkísér a kapuig. Útközben továbbra is oldott hangulatban beszélgetünk a tanya múltjáról és a zaklató újságírókról, amikor hirtelen a kapu előtti úton befordul két autó, és az egyikből Tiborcz István pattan ki, kezében mobiljával.

Reméltük, hogy a leendő vőtől többet is megtudhatunk az esküvőről, vagy akár a tanya körül felmerülő anomáliákra is választ kaphatunk, mint az állítólagos fakivágások vagy a tavalyi földbérleti pályázat kérdése. A Népszabadság idén februárban számolt be arról, hogy a felcsúti illetékességű Tiborcz-család állítólag engedély nélkül vágatott ki fákat egy természetvédelmi területen a lovasklub mellett. A cikkből az is kiderül, az erdő melletti 157 hektárnyi szántót a Nemzeti Földalapkezelő bicskei állami földbérletpályázatán nyerte el húsz évre Orbán Ráhel leendő sógornője, Tiborcz Eszter.

Szerettünk volna arról is megtudni valamit, miért árulták korábban a „tanyát”. Az Index július végén számolt be arról, hogy a család két részletben árulta az interneten a birtokot. A hirdetésből kiderül, hogy tanyaként megnevezett úszómedencés ház egy 70 ezer négyzetméteres telken helyezkedik el. Maga a ház 360 négyzetméteres, a földszinten 60 négyzetméteres nappalival, az emeleten pedig 8 darab 15-20 négyzetméteres szobával.

Bár az autóból kipattanó Tiborcz-fiú először kezet nyújt, de látszik rajta, elege van az újságírókból. Ingerülten közli velünk, hogy magánlaksértést követtünk el, és azonnal hívja a rendőrséget. Végül megússzuk azzal, hogy kiteszik a szűrünket a „tanyáról”. A leendő vő egyetlen feltétellel nem hívja ki ránk a rendőrséget, ha megmutatjuk neki, majd töröljük a kapun belül készült képeket.

A Tiborcz család gyarapodásával a HVG több cikkben foglalkozott, ezek itt és itt olvashatják el.

forrás:hvg.hu

So I put the filters in our future son-in-Urban “tanyájáról”

The hearts of family circle celebrating Rachel’s future mother-in-Orban, but the prime minister said the youth’s wedding social events, guests expect a lot from the September 7 Tiborcz family “lair”. The “farm” is actually a vast estate, fountains, gardens, gardener. If Orban is so richly described in detail in the wedding scene, we decided, we can look at where the wedding will be, but we encountered a prospective vőbe.

“Yesterday came without bodyguards to the farm, and cheerfully waving to us from his car” – told one of the workers in homestead near Bicske how he met Wednesday with Viktor Orban. A brief encounter with the Prime Minister, he was proud of the stones adorned with red gift Tiborcz “farmhouse” branching path leading way to prepare for the Fejér county estate in the big event on 7 September. Ornamental iron gate at the entrance, behind a well-kept, large land holding fountain park, horses, a sauna: held in a few weeks, Rachel and Stephen Urban Tiborcz wedding.

The prime minister at the end of July you TMZ reported that the groom’s family estate like wedding is considered as Orbán Felcsuti house is too small, the celebrations included. The prime minister said tractors are planned until dawn, sheep, pigs, calves are slaughtered. The father of the bride insists on a local gypsy band, young people and on the other side of the “farm” fun in their own music. Many guests were invited to the wedding banquet, but journalists are not allowed to enter. Orban on Thursday told hvg.hu exact date for the wedding, when a “father’s duties,” he explained, why not go for the Hungarian national team matches at Bucharest.

As hotel reservation websites inn, riding as a tavern – Tiborcz Leisure Park as – published in the estate, in addition to developing public part was, we decided we would try to “farm”.

a white raven

Land described by the prime minister so far actually “farm” to complete isolation in the middle of a valley, reached only one way you might find more difficult: in a former riding club as a farm whereabouts are now no table does not indicate along the nearby roads and the GPS is After an hour search found it out. Before the locals go astray, following útbaigazításait twice. The horse farm was once owned count, and the state party belonged to the collective farms, the buildings were renovated in recent years.

The Tibrocz family “homestead” entrance
Photo: hvg.hu

Tree-lined road full of potholes we move into farmland near pocket knife. Interest only arable land and a rather run-down farm without fences – Accessories: chickens, pigeons and a half Trabant. A decorative iron gate can experience, guests can not be common around here: just looked for a bell, but found the button it turns out that gate.

The response, however initially hospitable. Beinvitál jovial staff working in the yard, en route to adjust the sights. Fountain next to a pond, decorated with old farm equipment moving through the park. The former equestrian tourism has been exposed only to the gate road arrows and a central building wall visible sign indicates that the farm has successfully applied for a tender for the New Széchenyi Plan.

Tiborcz-grandmother celebrated in the family circle

We find a dwelling house is in Rachel’s future mother-in bet Orban, who is a direct tone, somewhat apologetically said that although the Prime Minister as a social event for the upcoming wedding, he is more celebrated family circle, and offered to accompany me to the door. Along the way relaxed atmosphere continues to talk about the ranch history and harassing journalists, when all of a sudden turn in the road in front of goal with two cars, and from one of them comes out Stephen Tiborcz holding a cell phone.

Offered for sale
Photo: ingatlan.com

We hoped that future vőtől will learn more about the wedding, or anomalies that arise around the farm can be answered as a matter of last year’s alleged logging or land lease application. People of Freedom in February this year reported that Felcsuti resident Tiborcz family is supposed to cut out the trees without permission in a conservation area by the riders club. The article also 157 acres of arable land adjacent to the National Forest Land Management land lease Bicske public tender won twenty-year prospective sister-Rachel Orban, Tiborcz Esther.

We wanted to be sure about something, why had sold the “farm”. The index reported in late July that they had a family of two installments of the estate told the internet. The advertisement shows that a farm named with pool house located on a 70 thousand square meter plot. The house itself is 360 square meters on the ground floor of 60 square meters of living area on the first floor and 8 units of 15-20 square meter rooms.

Although the car rebounded Tiborcz-son for the first time consistently, but looks like he’s had enough of journalists. Irritably tells us that we made a trespassing, and immediately call the police. Finally get away by exposing the filters our “Farm”. The prospective son-only condition did not call the police on us if we show him, and made clear inside the gate images.

The family Tiborcz gain more of the HVG article dealt with them here and here to read.
Source: hvg.hu

Leave a Reply 1081 megnézve, 1 alkalommal mai nap |