< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A média gyomorszájasa(((( Les médias gyomorszájasa

| Mobile | RSS

A média gyomorszájasa(((( Les médias gyomorszájasa

2013. augusztus 27. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A média gyomorszájasa

A kormány üzenget a média vezetőinek, és igyekszik megfélemlíteni őket. Mert tart tőle. Az Orbán-stáb vélhetően azt is szeretné megelőzni, hogy a választási kampányban homokszem kerüljön a kommunikációs gépezetbe, ezért sajátos politikai machinációkra szánta el magát. Más kérdés, hogy a „gaz médiamultik” irányítói nem ijedtek meg. LAMPÉ ÁGNES írása.
„Június 25-én a budai Mezzo étteremben összejöttek egyes magyarországi médiavállalatok és ügynökségek vezetői, az egymással egyébként rivalizáló társaságokat a reklámadó, pontosabban annak híre hozta össze” – írja a Magyar Nemzet nevű kormánylap július 25-i száma a Médiamogulok titkos terve a kormány ellen című írásban.

Ezzel az úgymond leleplező cikkel rajtolt a Fidesz kommunikációs csapata Magyarország meghatározó médiavállalatai, a Sanoma Budapest Média Zrt. és a RTL elleni harcban.

Az aláírás nélküli cikk név és cég szerint sorolja, kik vettek részt az „összeesküvésben”, és azt is, melyek voltak a „napirendi pontok”. Egyebek mellett: „A reklámpiacon tevékenykedő ügynökségek vállalása: lehetőleg nem helyeznek el hirdetéseket a jobboldali médiumokban, illetve a közmédiában.” Sőt: „A résztvevők arról döntöttek, hogy mostantól minden politikai kérdésben saját eszközeikkel a kormány ellenében foglalnak állást, nagy felületet adnak az ellenzéknek, és előnyben részesítik a kabinetet érintő negatív híreket. Vagyis itt már nemcsak a reklámpiac, hanem a közélet, ha úgy tetszik, a választások befolyásolása a cél… Minderre magyarázatként szolgálhat, hogy úgy tudjuk: ennek a kormányellenes állásfoglalásnak a megbeszélésen a sanomás Szabó György volt a leghangosabb szószólója. A Moszkvában szerzett diplomával bíró Szabó – sajtóberkekben mindenki által tudott – remek szocialista kapcsolatokkal büszkélkedhet.”

Akinek valaha is volt köze a hirdetésekhez, az tudja, olyan nincs, hogy „a reklámpiacon tevékenykedő ügynökségek nem helyeznek el hirdetéseket a jobboldali médiumokban, illetve a közmédiában”.

Kovalovszky Dániel felvétele

Lépjünk kicsit vissza az időben.

2010-es választási győzelme után a kormány extraadókkal, állami hirdetések átcsoportosításával, jogi és bírósági akadályok eltörlésével és nyomuló kormányzati kommunikációval letarolta a pályát.

A sajtó közszolgálati szegmensében szintén hasított, mi több, erőfitogtatásával befolyást gyakorolt néhány kereskedelmi orgánumra is. A magyarországi média multik által tulajdonolt szereplőinél azonban nem vagy csak alig működött a megfélemlítés. A cégeket anyaországi hátterük támasztotta meg.

A 2010 decemberében elfogadott új médiatörvény és az arra érkező hazai és nemzetközi felháborodás volt a nyitány. E konfliktus kezelése során többfrontos háborúra és többkörös kompromisszumra kényszerült a kormány. Orbánék számára tanulságul szolgálhatott, hogy a nem várt hevességű támadásra nem tudtak időben és érdemben reagálni: médiafölényük ellenére kommunikációjuk sikertelennek bizonyult, a külföldről érkező össztűzben sutára sikeredett a kabinet védekezése.

Eztán jöttek sorra a botrányok: a Cohn-Bendit- és a Lomnici-ügy, a közszolgálati kirúgások, a Klubrádió Canossája, tiltakozások, sztrájkok, leváltások.

Megérett a helyzet a rendezésre.

A finn tulajdonú Sanoma Media Group második negyedéves pénzügyi jelentése szerint tavaly ebben az időszakban 646 millió eurós bevétel mellett 98 millió eurót profitált, idén 590 millióból 37 milliót. A vállalat korábban épp a ProSiebenSat.1-től vásárolt borsos áron belga és holland tévés érdekeltséget, de az üzlet egyelőre nagyon nem jött be. Ezért vetődhetett fel a magyarországi leányvállalat eladása is, amit igencsak megnehezít a lehetséges reklámadó. Éves árbevétele alapján a Sanoma Media Budapest Zrt. a magyar médiapiac második legnagyobb vállalata (az RTL az első). 2012-ben 17 milliárdos árbevételt ért el, amiből kilencmilliárd reklámokból, 6,6 milliárd lapeladásból származott. Úgy tudni: épp ezért a magyar, az orosz és az ukrán részt nem is akarták eladni, a románt, a bolgárt, a szlovént pedig egymástól független tranzakció során már értékesítették a tulajdonosok.
Elsőként két lapkiadó multi, a Népszabadságot, a Blikket és a Nemzeti Sportot tulajdonló Ringier, valamint a nyolc megyei lappal bíró Axel Springer került az orbáni célkeresztbe. A két cég már korábban szerte Európában egyesítette az erőit, egyedül Magyarországon kaszálta el a fúziót a fideszes Médiatanács 2011-ben. Méghozzá arra hivatkozva, hogy a kialakuló monstrum „sértené a sokszínű tájékozódás jogát”.

Az Axel-Springer és a Ringier engedett. A remélt fúzióért cserébe eladnák a Népszabadságot, más részről a megyei lapokat a bécsi székhelyű Vienna Capital Partners nevű cégnek. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a pakkot továbbadnák az Infocenternek, amely korábban Fellegi Tamás egykori gazdasági miniszter, ma pedig Nyerges Zsolt médiavállalkozása.

Márciusban már söréttel lőtt a sajtóra a kormányzat, amikor bedobta a meteorológiai adó bevezetésének ötletét, miszerint minden sajtóterméknek – függetlenül attól, hogy az adott médium közöl-e időjárás-jelentést vagy sem – éves reklámbevételének fél százalékát kell becsengetnie. A felháborodás nem maradt el, majd a téma lekerült a napirendről.

Jött helyette májusban a reklámadó ideája. A cégek éves hirdetési bevételük egymilliárd és ötmilliárd forint közötti részének egy, öt- és tízmilliárd forint közötti részének tíz, ezen felül húsz százalékát fizetnék.

Ez már nyílt hadüzenet.

Egy ilyen súlyú döntés ugyanis felforgathatja az egész piacot. A kormányzat egyelőre lebegteti a döntést, a legutóbbi dátum őszi bevezetésről szól. Érthető, hogy az érintettek egyeztetnek, és érdekeikért közösen kívánnak fellépni.

Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen milliárdos tétel elbizonytalaníthat egy potenciális médiavásárlót, ráadásul lenyomja a médium árát.

Csomózzuk ide történetünk másik szálát. A kormányközeli Simicska Lajos–Nyerges Zsolt–Fonyó Károly hármas nevével fémjelzett médiabirodalom az utóbbi években tovább erősödött: övék a köztéri reklámfelületek nagy része, az Infocenteren keresztül résztulajdonosai a Lánchíd Rádiónak és a Heti Válasznak, az Advenio Zrt. révén pedig az egyetlen országos kereskedelmi rádiónak, a Class FM-nek is. És Nyergessel áll üzleti kapcsolatban a Music FM rádió tulajdonosa is.

Egy régóta hőn áhított ékkő hiányzik a portfólióból: egy országos kereskedelmi televízió.

Ami nagy falat.

A 2010-es választások második fordulója előtt pár nappal jelentették be, hogy az Infocenter felvásárolja az IKO Holdingot, így az RTL Klub 31 százalékos tulajdonosa lesz. Végül az ügyből nem lett semmi, az IKO tévés részesedését az anyacég, az RTL Group vette meg. Állítólag Nyergeséknek nem tetszett, hogy az RTL híradójába a tulajdonosok nem szólnak bele, így abból ők sem tudnának új Hír TV-t csinálni.

Aztán idén májusban érkezett a hír, hogy a TV2 német tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 árulja magyar érdekeltségét. Az Infocenter akcióba lépett, a Viasatot működtető Modern Time Group mellett ő is ajánlatot tett.

„Magyarországon a nagy kereskedelmi tévék közül egyik sem magyar, mindegyik külföldi. Ezért olyan magyar, nemzeti szempontokat, amiket otthon igen, itt nem érvényesítenek. Ez sem lesz mindig így” – ezt már Orbán Viktor jelentette be a minap. A médiapiacon ezt úgy értékelték, a miniszterelnök kiadta a parancsot: félre a Modern Time Grouppal, és ide a TV2-t!

Összefoglalva: a Magyarországon tevékenykedő öt nagy médiavállalat közül kettőt, az Axel Springert és a Ringier-t a fúzió megakadályozásával sikerült „megregulázni”. A TV2 hamarosan zsákba kerülhet, ezzel együtt régóta a Fidesz lekötelezettje: például kiderült Simon Zsolt vezérigazgatóról, hogy a feleségével közös budakeszi könyvesboltja hivatalos Fidesz-kopogtatócédula-gyűjtőhely volt a 2010-es választások előtt.

Maradt tehát két cég: a Sanoma és az RTL Klub.

Szabó György
Nem véletlen hát, hogy a nemzetes cikkben Szabó György mellett Dirk Gerkens RTL-vezér a másik főgonosz. Pedig médiás körökben köztudomású, hogy a spanyol-német származású, Belgiumban született üzletember politikával nem foglalkozik, nem is igazán ismeri az aktuális szereplőit, ezért biztosra vehető, hogy politikai jellegű kijelentést nem tett azon a bizonyos „titkos találkozón”.

Az RTL Klub amúgy sem túl kritikus. Egyetlen Közgép-ügyet sem tárgyalt, nincsenek leleplező anyagai, oknyomozásai. Ahogy az elsősorban a női lappiacot uraló Sanoma vezető termékei sem igazán közéleti tematikájúak.

Egyesek szerint a magyar Sanoma igazából azzal vívta ki a Fidesz haragját, hogy több mint egy éve saját híradó elindításán dolgozik. Ebbe olyan régi motorosokat vont be, mint Baló György, Bárdos András és a volt MTV-s hírigazgató Siklós András. Egyikük sem kifejezetten fideszes arc. Mégis bukik a politikai összeesküvés-elmélet, hiszen számos, korábban a jobboldalnak (jobboldali tulajdonosnak, jobboldali kormánynak) dolgozó újságíró is helyet kapott a kezdőcsapatban: Bakos Piroska az Orbán-féle EU-elnökség szóvivője volt, Ignáth Márk többször is megfordult az Inforádióban, Keleti Andreát pedig Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szóvivőjeként is ismerhetjük.

Utóbbi munkaviszony fényében különösen pikáns, hogy egy héttel a nemzetes anyagot követően Kocsis Máté sajtótájékoztatóján orákulumként idézte a cikket, majd kijelentette: „Szabó György nemcsak pénzügyileg szándékozná átrendezni a magyarországi médiapiacot, hanem a választások nyílt befolyásolására is kísérletet tenne az olvasók és a nézők megtévesztésével.” Majd kérdést intézett a vezérigazgatóhoz: igaz-e, hogy „ötpontos akciótervvel készül a magyarországi médiapiac torzítására”, kívánja-e politikailag befolyásolni a választásokat, és ápol-e kiváló kapcsolatot Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel?

Minden forrásunk egyetért abban, hogy Kocsis „nagyon magas szintről” kaphatott utasítást a „kommunista Szabó” műsorszám előadására. Aminek fő oka a „Fidesz félelme és paranoiája”. Utóbbi diktálja azt, hogy „ha páran leülnek sörözni, azt csak kormánybuktatási szándékkal tehetik”.

A kormányzat által postázott üzenet egyértelmű: aki kekeckedik, lehet akár multi itteni vezére is, a sárba rántják. Mintha azt akarnák elérni, hogy a médiumok hűségesküt tegyenek.

A cél egyrészt az, hogy előkészítsék a terepet Nyergesék TV2-s vásárlására. Úgy tudni, az üzletet augusztus végéig szeretnék nyélbe ütni. Ennek érdekében ellenzékiként igyekeznek beállítani amúgy semleges médiumokat.

Az ugyanis nehezen átvihető – magyarázza egyik bennfentes forrásunk –, hogy a Simicska-csapat egyszerűen megszerzi a televíziót. Ehelyett átfogó médiaösszeesküvés-elméletet kell kreálni, amelyben az összes gaz multi kereskedelmi médium összefog. És ebben a helyzetben jön a megmentő, a nemzeti érdekeket mindenekelőtt szolgáló magyar cég. Mindez persze röhej, de segítheti a cél elérését.

A másik cél pedig az, hogy a Simicska-group, kihasználva a Sanoma leányainak értékesítésére irányuló szándékot, bevásárolja magát a női magazinok piacára, és ezzel együtt semlegesítsék az egyelőre bizonytalan erejű „Baló-tévét”.

Szabó György megdolgozása mindenesetre zajlik. Miután a Kocsis Máté-féle zagyvaságra a Sanoma-vezér csupán egy semleges hangú közleményben reagált, miszerint távol tartja magát a politikai szereplőktől, és a cég termékei amúgy sem alkalmasak a politikailag elfogult tartalmak megjelenítésére, a Fidesz rágott még egyet a csonton. „Ameddig Szabó György nem cáfolja egyértelműen azt a hírt, hogy kormányellenes összefogásra buzdította a magyar médiapiac egyes szereplőit, a Sanoma által kiadott nyomtatott és elektronikus magazinoktól az emberek a legcsekélyebb mértékben sem várhatják az objektív tájékoztatást, hiszen ezek a termékek olyan ember kezében vannak, aki a bukott baloldal egyik legelkötelezettebb szolgája” – ezek Zsigó Róbert szóvivő mondatai.

Egyik forrásunk így összegzi a helyzetet: – Ezek a fiúk előbb ütnek, aztán kérdeznek. Minél rosszabb a kipécézett vállalatnak, annál jobb nekik. Előbb egy jó gyomorszájas, aztán beszélgetünk.

Csak arra nem számítottak, hogy a médiavezetők nemhogy nem ijedtek meg, hanem a reklámadó miatt együttes erővel lobbiznak is. De – ahogy egyik forrásunk fogalmaz – a különadók iránti türelem egyszer véget ér. És a kormány attól fél, hogy ez pont akkor következik be, amikor a kampányban a legnagyobb szükség lenne rá.

szerző:Lampé Ágnes/168 óra

Les médias gyomorszájasa

Les dirigeants des médias üzenget du gouvernement et tente de les intimider. Parce qu’il est. Le personnel de l’Urban probablement veulent aussi empêcher les grains de la campagne électorale de sable dans les rouages ​​de la communication, j’ai décidé de prendre une politique spécifique machinations. Un autre point est que les gestionnaires “médiamultik économiques” ne sont pas effrayés. Lampe écrit AGNES.
“Le 25 Juin, le Buda Restaurant Mezzo se sont réunis pour les sociétés de médias hongrois et chefs d’agence, les uns aux autres sociétés autrement concurrentes, la taxe sur la publicité, plus précisément, sa renommée a réuni” – écrivait le 25 Juillet le nombre de nation hongroise safrans appelé plan secret Médiamogulok contre le gouvernement a été écrit.

Avec cela, il a commencé à battre l’équipe du Fidesz entreprises de communication dominantes en Hongrie Media, Sanoma Média Budapest Zrt RTL et contre les soi-disant révélations.

Article non signé répertorié par nom et la société, qui a pris part à la “conspiration”, et aussi quelles étaient les “éléments”. Entre autres choses: «Le marché de la publicité agit engagement des agences:., Si possible, ne pas placer des annonces sur les médias de droite et les médias publics» En fait, «Les participants ont décidé qu’à partir de maintenant sur toutes les questions politiques avec leurs propres moyens une position du gouvernement contre une grande interface à l’opposition et la préférence pour les nouvelles négatives concernant le cabinet. En d’autres termes, non seulement dans le marché de la publicité, mais aussi dans la vie publique, si vous voulez, dans le but d’influencer l’élection … Tout cela peut servir d’explication, alors que nous savons que ce gouvernement contre la résolution lors de la réunion étaient George Szabo sanomás le plus fort avocat. Les degrés à Moscou en libre – cercles médiatiques eu par tous – d’excellentes liaisons socialistes autour “.

Ceux qui ont déjà eu à faire avec les annonces dans le sait, n’est pas que «les agences de fonctionnement du marché de la publicité ne placent des annonces sur les médias de droite et les médias publics».

Ajouter Kovalovszky Daniel

Remontez le temps un peu.

Après la victoire électorale de 2010 des taxes gouvernementales supplémentaires, état annonces redéploiement, les obstacles juridiques et judiciaires pour faire progresser les communications gouvernementales et l’abolition dévasté le terrain.

La répartition sectorielle des médias publics, que demander de plus erőfitogtatásával une certaine influence sur le commerce d’organes ainsi. Cependant, les médias appartenant à des multinationales en Hongrie que dans peu ou pas de travail intimidation. Le fond est soutenu par des entreprises du continent.

Adoptée en Décembre 2010, et la nouvelle loi sur les médias vient de tollé national et international a été l’ouverture. La gestion de ces conflits et des guerres sur plusieurs fronts avec plusieurs compromis forcé par le gouvernement. Orbán pour servir de leçon qui attaque inattendue violent le résident ne pouvait pas réagir à temps et de la substance: Malgré médiafölényük communication a échoué, le feu totale de l’étranger maladroitement sikeredett la défense du Cabinet.

Puis vint le tour de scandales: l’Cohn-Bendit et Lomnici cas, les coups de pied de services publics, le Radio Club Canossája, des protestations, des grèves, des licenciements.

la situation est mûre pour un règlement.

Rapport financier du deuxième trimestre de l’Sanoma Media Group finlandais appartenant aussi à cette époque dernier chiffre d’affaires annuel de 98 millions d’euros 646 millions d’euros, a bénéficié cette année, 37 millions de 590 millions d’euros. La société venait d’acheter le ProSiebenSat.1 à prix élevé belge et l’intérêt de la télévision néerlandaise, mais l’entreprise est encore vraiment ne fonctionne pas. Par conséquent vetődhetett la filiale hongroise se vend ce qui est tout à fait possible de rendre plus difficile la taxe sur la publicité. Sur la base des ventes annuelles de Sanoma Média Budapest Zrt, le marché des médias hongrois, la deuxième plus grande société (RTL premier). En 2012 a atteint 17 milliards de chiffre d’affaires, dont neuf milliards de dollars de publicité, 6,6 milliards provenaient de la page de vente. Je sais que c’est pourquoi la partie hongroise, russe et ukrainien ne voulait même pas de vendre le roumain, le bulgare, le slovène et les propriétaires ont été vendus dans des transactions distinctes.
Tout d’abord, deux multi-éditeur, la liberté populaire, TMZ et le sport national de la propriété cheval Ringier et Axel ont pris huit comté juges de Springer ligne de feu Urbain. Les deux sociétés ont déjà rejoint les forces à travers l’Europe, seulement fauché la fusion de la Hongrie Fidesz Conseil des médias en 2011. Même en faisant valoir que le monstre émergent “violerait le droit de l’orientation diverse.”

L’Axel Springer et Ringier autorisés. Le fúzióért de rendement attendu d’être vendu à la liberté des personnes, d’autre part, le comté forme une société appelée Vienne Capital Partners, basée à Vienne. Le scénario le plus probable est que le paquet continuera à Infos centres qui ont une économie ancien ministre Tamas Fellegi, aujourd’hui Zsolt Nyerges entreprise de médias.

En Mars söréttel a marqué la presse, le gouvernement, quand le temps a jeté l’idée d’introduire une taxe que toutes les nouvelles de produits – soit becsengetnie demi pour cent du chiffre d’affaires publicitaire annuel – quel que soit le moyen de communiquer des bulletins météorologiques ou non. Le tollé est impressionnante, et le sujet est l’ordre du jour.

Il est venu en mai dernier, à la place de la publicité de l’idée de la taxe. Les entreprises paieraient recettes publicitaires de dix ans, en plus de vingt pour cent d’une part entre cinq et dix milliards de dollar partie de HUF un milliard et cinq milliards d’euros.

C’est une déclaration de guerre ouverte.

Une telle décision serait perturbateur pour le poids de l’ensemble du marché. La décision du gouvernement de flotter encore, la dernière date est le débit de l’automne. Il est compréhensible que les intervenants consultés, et ont l’intention d’agir ensemble pour les intérêts.

Sans parler du fait que beaucoup de ces milliardaires elbizonytalaníthat un médiavásárlót potentiel, en plus de faire baisser le prix du milieu.

Un autre volet de l’histoire à faire des nœuds. La fin du gouvernement Simicska marqué triple le nom de Charles Louis Zsolt Nyerges-Fonyó empire médiatique a continué de croître au cours des dernières années: ils possèdent la majorité de l’espace publicitaire de l’espace public par les copropriétaires Infocenteren de la chaîne Radio et peuvent répondre, par le Advenio Inc. est la seule radio commerciale nationale la classe a également FM. Nyergessel et exerce ses activités dans Musique FM propriétaire de la radio.

Dans un joyau longtemps convoitée absent du portefeuille: une publicité télévisée nationale.

En haut mur de .

Quelques jours avant le second tour des élections de 2010 a été annoncé que le Centre d’Information pour acquérir Tenir IKO, de sorte que le 31 pour cent seront détenus par RTL Klub. Enfin, la demande a été abandonnée, les actions de télévision IKO de la société mère, RTL Group a acheté. Nyergeséknek aurait n’aimait pas la façon dont les nouvelles RTL pour ses propriétaires ne parlent pas, donc le fait qu’ils ne seraient pas en mesure de faire de nouvelles Nouvelles TV.

Puis, en mai de cette année sont arrivées les nouvelles que le propriétaire allemand de TV2, ProSiebenSat.1 vend sa participation dans hongroise. Le centre d’information est entré en action, il a fait une offre de Viasatot exploitation au Groupe des temps modernes.

“La Hongrie est l’un des TV commercial majeur de la Hongrie, tous les étrangers. Par conséquent, un Hongrois questions nationales qui sont très à l’aise ici ne s’appliqueraient pas. Ce n’est pas toujours le cas »- c’est Viktor Orbán a annoncé l’autre jour. Les médias ont estimé ce marché, le premier ministre a lancé la commande: mettre de côté le temps Grouppal moderne et à la TV2!

En résumé, actif en Hongrie deux des cinq grandes sociétés de médias, Ringier Axel Springer et empêcher la fusion était «megregulázni.” TV2 est sur le point de prendre sac, avec une longue histoire de Fidesz redevable: par exemple, Zsolt Simon, directeur général a révélé que sa femme était commun dans les librairies donnés kopogtatócédula site de collecte officiel Fidesz avant les élections de 2010.

Alors Nous avons passé deux sociétés:. Une Sanoma et RTL Klub

George Szabo
Il n’est pas un hasard, alors, que l’article n’est pas typique à George Szabo Dirk Gerkens contrôle RTL l’autre personne est mal. cercles de Mediaset on sait que la descente en espagnol et en allemand, est né dans la politique d’affaires Belgique ne traite pas, je ne sais pas vraiment des acteurs réels, il est certain qu’une déclaration politique n’est pas faite sur cette “réunion secrète”.

RTL Klub de toute façon trop critique. Non seulement discuté Közgép-matière, ne sont pas dévoiler matériel, des faits. Comme la première ligne de la page d’une dominante sur le marché des produits leaders Sanoma pas vraiment thèmes publics des femmes.

Certains disent que le Sanoma hongrois réellement combattu avec la colère Fidesz que plus d’un an à travailler sur le lancement de leurs propres nouvelles. C’est un vieux de la vieille dans l’ensemble, comme George Balos, Andrew Bardos Siklos et Andrew et les anciens MTV News administration. Aucun d’entre eux spécifiquement visage Fidesz. Encore une ventouse pour un complot politique, comme beaucoup l’avaient travaillé sur le côté droit (droit propriétaire, le gouvernement de droite) journaliste, est également sur la première équipe: Piroska Bakos a présidence de l’UE porte-parole Ignáth Mark Orban a maintes fois tourné à Info Radio, de l’Est Andrea sera connu Matt Carter, directeur des communications pour le porte-parole du Fidesz ainsi.

A la lumière de l’emploi particulièrement piquant qu’une semaine après le communiqué de orákulumként de conférence de la non-spécifique matériau Kocsis Matthew cité dans l’article, et a déclaré: «George Szabo n’est pas récente seulement l’intention financièrement à canaliser réorganiser le marché des médias en Hongrie, mais les choix qui s’offrent à influencer même tenter de lecteurs et les téléspectateurs soient induits en erreur. «Je vais vous poser une question pour le directeur en chef: vrai, que« plan d’action en cinq points est les distorsions sur le marché des médias hongrois, «veulent influencer politiquement les élections, et entretient d’excellentes relations avec Ferenc Gyurcsány et Gordon Bajnai, ancien Premier ministre?

Toutes les sources s’accordent à dire que Carter “très haut niveau” ont reçu des instructions du “communiste libre” pistes conférence. Principalement en raison de la «crainte Fidesz et la paranoïa.” Celui-ci stipule que «quand un couple de s’asseoir boire une bière, ils ne peuvent le faire les gouvernements basculement intention.”

Envoyé par le gouvernement un message clair: kekeckedik qui peut ou chef multi-local est traîné dans la boue. Comme si nous voulons atteindre, que les médias prêtent un serment d’allégeance.

L’objectif est, d’une part, d’ouvrir la voie pour l’achat d’un tracteur et TV2. Je sais que je tiens à gérer la fin des affaires de Août succès. À cette fin, l’opposition tentent de mettre déjà en milieu neutre.

La même chose peut difficilement être transférés – explique une source d’initiés – cette équipe Simicska simplement acquis la télévision. Au lieu de cela, la théorie du complot kreálni mondial des médias dans laquelle toutes les mauvaises herbes seront trading multi-médias. Et dans cette situation est le sauveur de la firme hongroise servant d’abord et avant tout les intérêts nationaux. Ceci est bien sûr ridicule, mais il peut aider à atteindre cet objectif.

Un autre objectif est de Simicska-groupe, profitant de l’intention de vendre des filles Sanoma, le marché des femmes, faire du shopping pour elle-même, et le neutraliser avec une force incertaine »Balo-TV.”

György Szabó en cours d’élaboration, en tout cas. Après le non-sens et CEO de Sanoma du Carter Matthew répondu seulement à une déclaration neutre sondage qui restent à l’écart des acteurs politiques, et les produits de la société tout cas, pas pour le contenu de la programmation politiquement biaisé, Fidesz a croqué une de l’os. “Tant que George Szabo n’a pas réfuté clairement les nouvelles que d’un rassemblement anti-gouvernemental derrière exhorté le marché hongroise sur les médias, certains opérateurs dans la presse écrite et les magazines électroniques édités par Sanoma, les gens ne s’attendaient pas à l’objectivité dans les nouvelles dans le moindre, parce que ces produits sont entre les mains d’un homme, qui celle de gauche serviteur le plus dévoué tombé “- ces phrases porte-parole Robert Zsigo.

Une somme de source bien la situation: – Ces gars-là sont les premiers touchés, poser des questions plus tard. Le pire de la société kipécézett, le mieux pour eux. Tout d’abord, une bonne gyomorszájas, alors nous parlent.

Je ne m’attendais pas à ce que les guides papier ne sont pas peur de le faire, mais à cause de la taxe sur la publicité hall commun aussi bien. Mais – comme une source met – patience pour les taxes supplémentaires à sa fin. Et le gouvernement a peur que ce point se produit lorsque la campagne serait le plus nécessaire.
Auteur: Lampe Ágnes/168 heures

Leave a Reply 312 megnézve, 2 alkalommal mai nap |