< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kajak-kenu vb – újabb három magyar hajó döntős

| Mobile | RSS

Kajak-kenu vb – újabb három magyar hajó döntős

2013. augusztus 30. | hozzászólás | Sport

Kajak-kenu vb – újabb három magyar hajó döntős

A csütörtöki kilenc után pénteken délelőtt újabb három magyar hajó harcolta ki a döntőbe jutást a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A második nap első felében 500 méteres és férfi K-4 1000 méteres előfutamokat rendeztek a Wedau sportparkban, ahol ezúttal is ideális idő, napsütés és 20 fokos hőmérséklet várta a versenyzőket.

A hat érdekelt magyar egység közül háromnak volt lehetősége arra, hogy egy győzelemmel egyből a fináléba lépjen, s mindhárom ki is használta ezt az esélyt.

Az 1000 méteren már döntős Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros a rövidebb távon is remek teljesítményt nyújtott, s magabiztosan nyerte futamát.

“Nem volt jó a víz, nagyon nagy a jövés-menés, emiatt lötyög, hullámos. Kicsit el is fáradtunk. A németek az elején előttünk mentek, de megbillentek, így sikerült eléjük kerülnünk” – értékelt a parton Mike.

Az 500 méteres női kajaknégyes – amely olimpiai és világbajnoki címvédő, sőt, 2009 óta minden vb-t megnyert – szintén fölényes futamgyőzelemmel mutatkozott be, közel egy hajóhosszal a riválisok előtt ért a célba, így legközelebb majd csak a döntőben kell vízre szállnia. A vezérevezős Szabó Gabriella, valamint Kozák Danuta két éve, a szegedi vb-n, illetve tavaly, a londoni játékokon is tagja volt a kvartettnek, míg Fazekas-Zur Krisztina az ötkarikás diadalnak volt részese. Az egység negyedik tagja, Vad Ninetta újonc a hajóban.

“Nagyon jól éreztük magunkat. Tökéletes pályát mentünk” – jött a gyorsértékelés Szabótól.

Az 1000 méteres férfi kajaknégyes (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és a kedden még gyomorbetegséggel küszködő Pauman Dániel), a tavalyi olimpia ezüst- és az idei Eb bronzérmese ugyancsak egy remek győzelemmel tette le a névjegyét, a nőkhöz hasonlóan majdnem egy hajóhosszal nyerték első versenyüket. Az egység kabalából minden futama után lefényképezteti magát, most, a mérlegelésnél – jobb híján – az MTI tudósítóját kérték meg a “mű” elkészítésére. A kattintás után Kammerer így értékelt:

“Körülbelül így terveztük, jól mentünk. Amióta egy csapat vagyunk, még soha nem kellett középfutamoznunk, örülünk, hogy ez a sorozat most sem szakadt meg.”

A többi 500 m-es egységnek nem volt lehetősége egyből a fináléba kerülni, számukra az első pálya amolyan bemelegítés volt, s délután a középfutamban folytatják. A kajakos Dombvári Bence megnyerte előfutamát, a Sík Márton, Boros Gergely kajakos duó második hellyel mutatkozott be, míg a kenus Nagy Péter harmadik hellyel debütált.

Női C-2 500 méteren nem rendeznek előcsatározásokat, miután éppen kilenc hajó nevezett, így a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kettős majd csak a vasárnapi döntőben száll vízre.

A további program:

Később:
500 és 1000 m-es középfutamok 14.15
200 m-es előfutamok 16.30

Szombat:
200 m-es középfutamok 10.00 és 13.00
500 és 1000 m-es döntők 15.25

Vasárnap:
5000 m-es döntők 9.00
200 m-es döntők 11.00
500 és 1000 m-es döntők 14.30
Váltódöntők 17.00

forrás:ma.hu

Leave a Reply 284 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: