< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: NAV avagy a pénztárgépek cseréje…

| Mobile | RSS

NAV avagy a pénztárgépek cseréje…

2013. augusztus 30. | hozzászólás | Nav

NAV avagy a pénztárgépek cseréje…

A nyílt sajtótájékoztatón kb100 vállalkozó s könyvelők vettek részt a sajtó munkatársain kívül. A téma: – a pénztárgépek cseréje volt. Az előadást Szabó Gábor a Tájékoztatási Osztályról nyitotta meg.
Tudjuk, számtalan vállalkozó túl van már a pénztárgépek cseréjének megismerésén. Ám, nem győzzük eleget mondani, fontos a határidők betartása a pénztárgépek, nyomtatványok miatt is. Online gépekre kell át állni. – majd így folytatta – módosultak a határidők, szeptember 01-ig kötelező az átállás. Ha ez nem történik meg, akkor a NAV szankciókat helyez kilátásba. Az üzembe helyezési kódnak meg kell eddig a határidőig lennie! Nyugta, számlatömb is kötelező. Az AEE pénztárgépet kell használni. A határidő 2013. augusztus 31 illetve 2013. december 31 használható a régi gép. Havi adatszolgáltatás kötelező!
Az új boltok nyitásakor a kódnak meg kell lenni + kézi nyugtaadás vagy elektronikus naplós pénztárgép kell.
Az új vállalkozásoknak 2014. februárig kell teljesíteni a NAV előírásait. Később beszélt a támogatásokról, a szüneteltető vállalkozásokról, majd az adómemória tevékenységéről. Az ismertető színesebb kategóriája jelent meg a PTG napló használatában.

2013.augusztus 29 -oil-

Leave a Reply 1005 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: